• Cornel Moraru a fost invitatul lui Vlad Craioveanu, marți seara, în cadrul emisiunii „Ochii pe mine!”
  • Cornel Moraru: ,,În filosofie nu există nici răspunsuri absolut corecte, nici răspunsuri absolut greșite”
  • Cornel Moraru: ,,Da, mă voi duce să mă vaccinez!”

Cornel-Florin Moraru, invitat în cea de-a doua parte a emisiunii ,,Ochii pe mine!” este doctor în filosofie şi jurnalist cultural specializat în filosofie şi neuroştiinţe. Este totodată lector universitar al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, dar și director al departamentului „Teorie şi Cercetare.”

,,Îmi place să țin lucrurile separate. De fiecare data, țin să le precizez studenților mei că una sunt cursurile, alta este distracția. Am dat note de 2 celor care au copiat. În rest, în filosofie sunt conștient că nu există nici răspunsuri absolut corecte, nici răspunsuri absolut greșite.”

Ce spune Cornel Moraru, despre cartea ,,Urmașii lui Dionysos. Nașterea DJ-ing-ului în cultura occidentală”

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

,,Ideea cărții mi-a venit acum vreo trei ani când am primit întrebarea: bun, tu spui că ești filosof, dar stai mai mult prin cluburi. Am scris această carte pentru a arăta că DJ-ing-ul este mai mult decât este perceput el astăzi. Eu cred că DJ-ing-ul este mai important decât multe forme de artă. DJ-ii au imprimat o atitudine față de muzică pe care acum o avem cu toții.”

Cornel Moraru: ,,Încercați să vă gândiți la nimic și o să vedeți că-l transformați în ceva”

,,Filosofii au avut mereu o relație eretică, oarecum, cu Dumnezeu. Într-adevăr, nu cred că mă pot considera o persoană religioasă în sensul că strict al cuvântului, dar cred că fară ceva ce este dincolo de noi, nu putem trăi și nu avem curiozitatea de a cerceta mai mult. Pentru mine, acest ceva ce este dincolo de puterile noastre de a gândi și de a concepe, este nimicul. Încercați să vă gândiți la nimic și o să vedeți că-l transfomați în ceva.”

Cornel Moraru: ,,Da, mă voi duce să mă vaccinez!”

Cornel Moraru a spus că se va vaccina: „Asta pentru că într-o societate superspecializată ca a noastră, singura noastră șansă, cred eu, este să ascultăm specialiștii. Sincer, eu nu sunt specialist în medicină, în genetică.