Cu cine ar vota românii, dacă alegerile ar avea loc duminică? PSD e în cădere liberă: ar obține doar 21.9% din voturi

Sursă foto: EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO
  • Sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată opțiunile de vot ale românilor în perioada cu mesaje pro și anti măsuri de relaxare
  • Sondajul indică o creştere sensibilă pentru PNL, de la 32,6% în luna mai, la 33%.
  • PSD scade, ajungând la 21,9% faţă de 23% în luna mai şi un maxim de 25,8% pe care îl aveau în februarie.

Potrivit Europa FM, este prima lună din acest an în care liberalii înregistrează un procentaj mai bun de la o lună la alta, după ce au scăzut constant, din ianuarie până în mai, de la 47%.

PSD, în ciuda unei opoziţii dure faţă de guvernarea PNL, scade, ajungând la 21,9% faţă de 23% în luna mai şi un maxim de 25,8% pe care îl aveau în februarie.

USR creşte la fel de sensibil ca şi PNL, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută şi un minim de 10%, înregistrat în februarie. Plus, partenerul USR, este creditat cu 5,8% din opţiunile de vot.

Pro România, revelaţia politicii în 2020, staţionează în această lună, după mai multe creşteri la rând care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

ALDE e pe penultimul loc, cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intenţiile de vot. PMP e creditat cu 4,7%, iar UDMR ajunge cu 3,4%, ultima formaţiune din clasamenul partidelor parlamentare.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eşantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.