• Sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată opțiunile de vot ale românilor în perioada cu mesaje pro și anti măsuri de relaxare
  • Sondajul indică o creştere sensibilă pentru PNL, de la 32,6% în luna mai, la 33%.
  • PSD scade, ajungând la 21,9% faţă de 23% în luna mai şi un maxim de 25,8% pe care îl aveau în februarie.

Potrivit Europa FM, este prima lună din acest an în care liberalii înregistrează un procentaj mai bun de la o lună la alta, după ce au scăzut constant, din ianuarie până în mai, de la 47%.

PSD, în ciuda unei opoziţii dure faţă de guvernarea PNL, scade, ajungând la 21,9% faţă de 23% în luna mai şi un maxim de 25,8% pe care îl aveau în februarie.

USR creşte la fel de sensibil ca şi PNL, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută şi un minim de 10%, înregistrat în februarie. Plus, partenerul USR, este creditat cu 5,8% din opţiunile de vot.

Recomandări

CINE A SABOTAT ISRAELUL?
EMINEM ÎL INTRODUCE PE OBAMA
GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
PÂNĂ LA SFÂRȘIT

Pro România, revelaţia politicii în 2020, staţionează în această lună, după mai multe creşteri la rând care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

ALDE e pe penultimul loc, cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intenţiile de vot. PMP e creditat cu 4,7%, iar UDMR ajunge cu 3,4%, ultima formaţiune din clasamenul partidelor parlamentare.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eşantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.