• Românii Alina Manolache și Vladimir Potop au creat un documentar pentru The Guardian
  • Acesta urmărește misiunea de 7 luni a astronautului Jessica Meir pe Stația Spațială
  • Documentarul prezintă momentul în care astronauții au aflat de pandemia de pe Pământ

Ți-am povestit deja de Odiseea Spațială din timpul pandemiei, un documentar pentru Guardian realizat de doi români. Alina Manolache, unul dintre regizori, a povestit pentru Aleph News cum a ajutat-o pandemia.

Alina Manolache, regizor film: „A fost un proces atipic lucrând de la distanță, el din Londra și eu din București. În mod paradoxal, carantina din primăvară ne-a oferit o oportunitate. Vorbeam destul de mult prin Zoom și ne dădeam sarcini: tu te uiți la materiale astea. Eu fac o selecție de voce, tu faci o selecție de imagini. Noi ne-am uitat cam la tot ce am găsit filmat în aștia 20 de ani de explorare. Cei de la Guardian au rezonat foarte bine cu ideea noastră”

Documentarul urmărește misiunea de 7 luni a astronautului Jessica Meir. Un moment emoționant în documentar este atunci când Meir vorbește cu oamenii de pe Pământ, de la care află despre pandemie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Alina Manolache, regizor film: „Întrebările încep să o copleșească. E un amalgam de acuzații, într-un fel, din partea oamenilor de pe Pământ care sunt puțin invidioși că astronauții au un statut privilegiat și nu e nevoie să treacă prin asta. Poate că suntem în acest moment singurii 3 oameni care nu sunt afectați de asta. E împărțit pe capitole, ne interesează câte 10 secunde din fiecare. Decolarea de la început, spacewalk-ul de la 07.31 și revenirea acasă la 12.20.”