- Stalin şi Putin şi-au oficiat primele căsătorii în aceeaşi zi de 28 iulie
- În 1906, Iosif Djugaşvili, viitorul dictator sovietic Stalin, s-a casatorit cu Ekaterina Svanidze
- În 1983, Vladimir Putin, viitorul preşedinte al Federaţiei Ruse, şi-a oficiat căsătoria cu Lyudmila Shkrebneva
- Prima soţie a lui Stalin a murit în 1907 de tuberculoză, iar Lyudmila Putin a divorţat de preşedintele rus în 2014
- Psihologul Keren Rosner spune că marii dictatori sunt incapabili de empatie, aşa că şi-au impus cruzimea şi în relaţiile intime
Viitorul dictator sovietic Stalin şi actualul preşedinte rus Vladimir Putin şi-au oficiat primele căsătorii pe 28 iunie. Diferenţa e că, Iosif Stalin se căsătorea cu Ekaterina Svanidze în 1906, iar Putin cu Lyudmila Shkrebneva în 1983. Soţia lui Stalin era o fată simplă dintr-un sătuc apropiat de Tbilisi. Katya, aşa cum o numea Stalin, a reuşit să-i nască un copil, dar a decedat de tuberculoză în 1907. Pierderea primei soţii l-a afectat pe Stalin. La înmormântare el le-ar fi spus prietenilor ”A murit, şi odată cu ea au murit şi ultimele mele sentimente calde pentru oameni”. Căsătoria lui Vladimir Putin cu Lyudmila Putin a durat 30 de ani. Aceasta a plâns toată noaptea atunci când a aflat că Putin va deveni preşedinte. Pe toată perioada preşedinţiei lui Putin ea a stat departe de marea politică. Doar când o cerea protocolul era alături de Putin. Din 2008 până în 2013 a început să apară foarte rar în public, iar apoi au anunţat că s-au separat.
Advertisment
Dintre politicienii români Călin Popescu Tăriceanu este de departe cel care a avut o viaţă de familie foarte tumultoasă, acum fiind căsătorit cu a cincea soţie. Însă, nu-ţi face iluzii. Căsătoria azi este privită altfel de toţi, iar pandemia a accentuat unele schimbări din societate. Avocaţii spun că numărul divorţurilor în România este pe un trend de creştere.
Keren Rosner, psiholog: „La intensitatea foarte înaltă a dictatorilor care au făcut istorie şi care au avut nişte manifestări foarte grele în societate şi decizii foarte crude, acest comportament s-a prelungit şi în relaţiile lor intime. Femeia a fost un instrument de plăcere, o modalitate de aşi dovedi masculinitatea şi bărbăţia, în nici un caz relaţii intime bazate pe încredere.“
Recomandări
Adrian Cuculis, avocat: „Cred că putem să vorbim de undeva în jur de 400-500 de cazuri pe care le-am înregistrat pe rolul instanţelor de judecată doar cu privier la chestiuni referitoare la divorţuri. Dacă ne raportăm la jumătatea anului (trecut n.r.) undeva la 50 la sută mai multe.“
- Cultura japoneză a desenelor animate influențează Generația Z din Occident
- Thorn și Hive lansează un model A.I. de detectare a abuzurilor împotriva copiilor. Meta propune restricții în magazinele de aplicații
- Primăria din Timișoara a confiscat primul camion cu deșeuri ilegale. Șoferul a fugit de lângă vehicul
- STUDIU. 35% dintre britanici nu mai vor petreceri la restaurant sau în club. Care este principala cauză
- Guvernul japonez vrea ca oamenii să aibă un testament digital. Ce dificultăți întâmpină rudele celor decedați
Partenerii noștri