• Noaptea Albă a Galeriilor te aşteaptă astăzi şi mâine în Bucureşti, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Mediaş, Reşiţa, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara
  • În cadrul evenimentului, artistul grafic Dan Perjovschi a distribuit gratuit o lucrare, după ce aceasta a fost expusă fără voia lui
  • Printre highlight-urile de la Bucureşti se numără expoziţia DIPLOMA şi vernisajul artistului contemporan SADDO

Ajunsă la a 14-a ediţie, Noaptea Albă a Galeriilor are program prelungit în 2020, pentru a evita înghesuiala din trecut. Tururile nocturne de artă contemporană sunt de găsit în serile de vineri, sâmbătă şi duminică, când eşti aşteptat în 60 de spaţii culturale din 11 oraşe din ţară.

În Bucureşti, la Goethe Institute, artistul grafic Dan Perjovschi a multiplicat în 274 de exemplare lucrarea expusă fără acordul său la Art Safari. El a distribuit gratuit desenele celor care au venit aseară la expoziţia sa cu 400 de lucrări, majoritatea din şi despre pandemie. Expoziţia rămâne deschisă până pe 31 octombrie.

„Informare pentru acel colecţionar, director, preşedinte, curator şi alţi colecţionari care vor împrumuta sau folosi lucrări de-ale mele la safariuri culturale făra să mă anunţe, întrebe, consulte: desenul cu pricina a fost multiplicat de mine de mână şi dăruit gratis la 274 de oameni. Şi este doar începutul.”, a scris Perjovschi pe Facebook.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

La Bucureşti, printre highlight-urile evenimentului găseşti expoziţia DIPLOMA, de la Combinatul Fondului Plastic şi vernisajul artistului contemporan SADDO de la Mobius Gallery.