• Artistul Dan Perjovschi e supărat pe Art Safari și ArtMark
  • Perjovschi nu a fost întrebat dacă este de acord ca lucrarea să fie expusă
  • „Doar în România se întâmplă așa ceva”, spune artistul

Artistul Dan Perjovschi e supărat pe Art Safari și pe ArtMark pentru că i-au expus o lucrare fără voia lui alături de Sabin Bălașa, pe care-l numește „pupincuristul dictatorului”.

Perjovschi spune că lucrarea respectivă face parte dintr-o colecție privată și era o chestiune de politețe să fie întrebat. E o practică des întâlnită printre muzeele și expozițiile din toată lumea, să expună lucrări din colecțiile private. Doar că toți sună înainte artistul și-l anunță. I se cere acordul.

„Numai în România nu se întâmplă asta.” El e supărat și că lucrarea a fost expusă între o caricatură cu Ceaușescu semnată de Dumitru Gorzo și de o lucrare în care apare Adrian Năstase.

„Casa de licitații a expus niște desene ale mele sub un concept nefericit (Școala de la București) și în context nefericit (clou-ul festivalului fiind expoziția Sabin Bălașa, pupincuristul dictatorului). Eu expun și colaborez extrem de selectiv. (…) Am scris curatoarei, directoarei, președintelui și celui care face Art Safari și am rugat ca lucrarea mea să fie retrasă. Acest lucru nu s-a întâmplat.”, a scris Perjovschi pe Facebook.

Artistul a decis să refacă lucrarea expusă fără voia lui în o sută de exemplare, pe care le va da gratis publicului la următoarele expoziții. Și spune că va face asta ori de câte ori cineva îl va expune fără acordul său. Astfel, spune Perjovschi, colecționarii își vor vedea valoarea „investiției” scăzută cu o sută.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!