• Timișoara va fi anul următor Capitală Culturală Europeană, după ce evenimentul a fost amânat.
  • Orașul câstigase, inițial, titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.
  • Evenimentul oficial de deschidere va avea loc pe 17-19 februarie 2023.

Primarul Dominic Fritz a anunţat că evenimentele culturale premergătoare Capitalei Culturale au început deja la Timișoara.

Acesta spune că, anul acesta, prin Centrul de Proiecte Timişoara au fost încheiate contracte de finanţare cu sectorul cultural independent pentru evenimente culturale de aproape 11 milioane de lei, ceea ce înseamnă peste 1.800 de artişti şi operatori culturali implicaţi, 329 de evenimente şi producţii locale, peste 1.300 de voluntari incluşi în proiecte, precum şi colaborări cu operatori şi instituţii din 26 de ţări europene.

„Toată această mobilizare de forţe şi de resurse trebuie să aibă un impact în comunitate. Să facă o schimbare în bine. Fiecare leu pe care îl investim în cultură trebuie să aducă o creştere a calităţii vieţii pentru cât mai mulţi membri ai comunităţii”, a scris Fritz pe Facebook.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Primarul spune că se va întâlni miercuri la Bucureşti cu peste 20 de ambasadori din ţări ale Uniunii Europene şi nu numai care doresc să contribuie la promovarea Timişoarei şi a Capitalei Culturale în ţările lor.