• Datoria Marii Britanii valorează acum mai mult decât economia sa, după ce guvernul a împrumutat o sumă record în luna mai.
  • Cifra de 55,2 miliarde de lire sterline a fost de nouă ori mai mare decât în ​​luna mai a anului trecut, relatează BBC.
  • Noul împrumut a trimis datorii guvernamentale totale în valoare la 1,95 triliarde de lire sterline, depăşind dimensiunea economiei pentru prima dată în mai mult de 50 de ani.

Ministrul de Finanţe Rishi Sunak a declarat că cifrele au confirmat impactul grav pe care virusul l-a avut asupra finanţelor publice.

„Cel mai bun mod de a ne restabili finanţele publice într-o bază mai sustenabilă este să ne redeschidem în siguranţă economia, astfel încât oamenii să se poată întoarce la muncă”.

Veniturile din impozit şi TVA au scăzut în luna mai pe fondul blocării provocate de coronavirus, în timp ce cheltuielile cu măsurile de sprijin au crescut.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Aceasta este prima dată din 1963 când datoria este mai mare decât dimensiunea economiei, dar nu este la fel de mare ca vârful postbelic de 258% în 1946-1947.