• David Prowse, actorul cunoscut pentru rolul lui Darth Vader din seria originală Star Wars, a murit la 85 de ani
  • În 2000 Prowse a primit un MBE, o distincție acordată de familia regală pentru recunoașterea contribuțiilor la viața publică
  • Înainte să fie actor, David Prowse a fost halterofil

David „Dave” Prowse, actorul cunoscut pentru rolul lui Darth Vader în trilogia originală Star Wars, a murit la vârsta de 85 de ani, a spus agentul său, relatează The Guardian.

„O sursă constantă de inspirație, încurajare și bunătate. O pierdere cu adevărat profundă a inimii pentru noi și milioane de fani din întreaga lume!”, a spus Bowington într-un comunicat.

Născut în Bristol, Anglia, în 1935, Prowse a fost un halterofil înainte de a intra în showbusiness. El a câștigat campionatul britanic de haltere trei ani la rând, începând cu anul 1962. Pasiunea sa l-a determinat să devină antrenor personal pentru diferite vedete, inclusiv Christopher Reeve în timp ce se pregătea pentru „Superman”.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Prowse a avut mai multe roluri mici ca monștri și băieți duri înainte de a-și lua o pauză din cauza controversatului și ultra-violentului „A Clockwork Orange” de Stanley Kubrick în 1971, în care a jucat un bodyguard. El a fost, de asemenea, bine cunoscut copiilor britanici în anii ’70 ca iamginea unei campanii TV de siguranță rutieră – care i-a adus un MBE, o distincție acordată de familia regală pentru recunoașterea contribuțiilor la viața publică.

Dar cel mai memorabil rol al său a venit în timp ce George Lucas era în căutarea actorilor pentru „Războiul stelelor: o nouă speranță” din 1977.

„George a spus că mi-ar putea oferi două părți – prima a fost o gorilă păroasă numită Chewbacca”, a declarat Prowse pentru ziarul Bristol Post în 2009.

„Am spus că nu mă interesează prea mult pentru că nu vreau să port o mască – am vrut să joc un rol în care oamenii îmi pot vedea fața. A spus că cealaltă parte este personajul principal negativ și i-am spus:„ Asta va merge ”. Dar nu mi-am dat seama niciodată că personajul va purta și o mască!”, relatează NBC News.