În zilele noastre, presă poți să faci și tu. Trebuie să fii în locul potrivit, la momentul potrivit. Ai mereu la tine un smartphone și este foarte ușor să o distribui, cu ajutorul rețelelor sociale. Așa că te poți transforma din cetățan în emițător de informație, peste noapte.

Este și exemplul Angelei Carp, editor prezentator Aleph News. E iubită de urmăritorii ei de pe Instagram pentru doza de știri pe care o livrează acolo de mai bine de 2 ani. Acum gustă zilnic și din viața unui jurnalist profesionist.

Formatul cred că a prins foarte bine. 5 lucruri pe care trebuie să le știi atunci când te trezești de dimineață. 5 știri din domenii diferite. Îmi spui și ce părere ai despre ele și pleci la drum informat”, a povestit Angea Carp.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Atât un influencer, cât și un jurnalist, fac content pe care îl dau mai departe. Există însă o mare diferență între cei doi. Angela știe foarte bine asta. A învățat pas cu pas care e diferența esențială între cele două categorii.

Are greutate mult mai mare ce fac în Aleph News decât ce fac în social media. Lucrez cu jurnaliști adevărați, cu studii, cu experiență, și responsabilitatea per total e mult mai mare”, a adăugat Angela.

Unde se trage linia între influencer și jurnalist îți spune Antonio Momoc, decanul facultății de Jurnalism, din București.

Orice jurnalist poate să fie un influencer la un moment dat. Dar nu orice influencer poate să devină jurnalist. De fapt influencerul e un fel de lider de opinie. Diferența majoră între influencerul obișnuit din lumea din afara presei și jurnalist este că un jurnalist este un profesionist al informării corecte”, afirmă Antonio Momoc, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.