• Halloween-ul este un moment în care ne uităm la filme de groază, sculptăm dovleci și, bineînțeles, ne îmbrăcăm în personajul tău preferat.
  • Evenimentul înfricoșător a fost sărbătorit inițial în SUA, aproximativ 65% dintre americani marcând Halloween-ul în fiecare an.
    Cu toate acestea, există o semnificație întunecată în spatele costumelor de Halloween, care merge dincolo de activitatea distractivă la care luăm parte în fiecare sezon.

Halloween-ul este un moment în care ne uităm la filme de groază, sculptăm dovleci și, bineînțeles, ne îmbrăcăm în personajul tău preferat. Evenimentul înfricoșător a fost sărbătorit inițial în SUA, aproximativ 65% dintre americani marcând Halloween-ul în fiecare an.

Cu toate acestea, există o semnificație întunecată în spatele costumelor de Halloween, care merge dincolo de activitatea distractivă la care luăm parte în fiecare sezon.

De ce ne costumăm de Halloween?

Inițial, oamenii se îmbrăcau de Halloween pentru a-i speria pe cei morți, tradiția provenind din vechiul festival celtic Samhain. Tradiția a fost adoptată de păgâni în timpul Samhain pentru a speria spiritele rele și se spera că spiritele rătăcitoare care îi vedeau pe oameni în deghizările lor ciudate ar fi presupus că sunt și ele spirite – și le-ar fi dat drumul.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Cu toate acestea, în epoca modernă, societatea a înlocuit costumele care implică piei și capete de animale cu ținute mai puțin înfiorătoare. Costumele au devenit apoi normale și, în cele din urmă, s-au aliniat cu referințele culturale ale vremii. În cele din urmă, evenimentul a devenit o tradiție seculară.

De ce sărbătorim Halloween-ul?

Samhain, cunoscut astăzi sub numele de Halloween, a aparținut inițial celor care au ocupat regiunea Irlandei și unele părți din ceea ce este astăzi Marea Britanie. Căzând în jurul datei de 1 noiembrie, Samhain marca sfârșitul verii și începutul iernii.

În timpul festivalului, celții făceau focuri de tabără pentru a comemora schimbarea anotimpului, precum și pentru a-și spune unii altora povești, purtând costume cu părți de animale și sacrificând animale. În cele din urmă, tradiția s-a combinat cu cea a forțelor invadatoare sub forma romanilor. Festivalurile romane Pomona și Feralia celebrau morții și, respectiv, zeița copacilor și a fructelor.

Simbolul orașului Pomona este un măr – iar oamenii consideră că acesta este motivul pentru care bobbing apples” a devenit o tradiție asociată cu Halloween.

Creștinismul a desemnat apoi ziua de 1 noiembrie drept Ziua Tuturor Sfinților, iar a doua zi Ziua Tuturor Sufletelor.

Din această cauză, 31 octombrie a devenit Ajunul Tuturor Sfinților”, înainte ca sărbătoarea să se transforme în Halloween. În cele din urmă, tradiția s-a mutat în SUA, când imigranții irlandezi și britanici s-au mutat peste Atlantic. Pe măsură ce tradițiile s-au dezvoltat, oamenii au început să împărtășească povești despre morți, care în curând s-au transformat în povești cu fantome și cu comportament neadecvat.

De ce mergem la colindat de Halloween?

Istoria trick-or-treating” (trucuri sau tratamente) datează din Scoția și Irlanda, unde tradiția guising”, care constă în a merge din casă în casă de Halloween și a face un mic spectacol pentru a fi recompensat cu mâncare sau dulciuri, datează cel puțin din secolul al XVI-lea.

Mai degrabă decât să se roage pentru morți, oamenii cântau un cântec, recitau o poezie, spuneau o glumă sau făceau un alt fel de truc” înainte de a-și primi răsplata. Recompensa consta adesea în fructe, nuci sau monede.

Se crede că tradiția guisei” a fost adusă în America atunci când oamenii au migrat în număr mare în secolul al XIX-lea, foametea irlandeză a cartofilor trimițând peste un milion de persoane peste Atlantic.În zilele noastre, copiii îmbrăcați în costume înfricoșătoare primesc dulciuri pentru trick or treat” în seara de Halloween.