• Pe lângă lucrările de artă contemporană, găsești acolo și o cafenea, o bibliotecă şi o terasă de unde poţi vedea tot bulevardul
  • După ce admiri tablourile cu tot felul de mesaje sarcastice sau aparent ciudate, poţi lua acasă şi un suvenir
  • În anii 30, chiar pe locul unde se află acum muzeul, era casa cu istorie zbuciumată care a fost locuită şi de temuta Ana Pauker

Sigur te-ai plimbat până acum pe Bulevardul Primăverii din București. Și ţi-a atras atenţia o clădire neagră, cu arhitectură modernă. Aceasta ascunde Muzeul de Artă Recentă.

A fost deschis în octombrie 2018 şi este un spaţiu neconvenţional. Pe lângă lucrările de artă contemporană, găsești acolo și o cafenea, o bibliotecă şi o terasă de unde poţi vedea tot bulevardul.

Erwin Kessler, Director Muzeul de Artă Recentă: „A fost o iniţiativă strict privată a unor colecţionari şi a unor istorici de artă. Tipul de artă pe care am luat-o de la început în socoteală a fost arta românească postbelică, în sensul de artă românească de după 1965“.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

După ce admiri tablourile cu tot felul de mesaje sarcastice sau aparent ciudate, poţi lua acasă şi un suvenir. Găseşti portofele, borsete, geci și nu numai.

Erwin Kessler, Director Muzeul de Artă Recentă: „De la un tocător în forma hărţii României la săpunurile aspre, mentă şi pelin care au ceva din asperitatea muzeului nostru“.

Mai trebuie să știi că în anii 30, chiar pe locul unde se află acum muzeul, era casa cu istorie zbuciumată care a fost locuită şi de temuta Ana Pauker, un personaj din conducerea cea mai înaltă a Partidului Comunist.