• Konrad studiază Istoria la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.
  • Studentul s-a transpus într-un revoluționar din ’89 și a făcut story-uri pentru Instagram.
  • @robert.jurnal este un proiect al Forum Apulum, un ONG de educație civică.

Revoluția, pusă în scenă pentru generația Instagram. Tinerii născuți după 2000 au ocazia să afle cum a fost în ’89 de la un băiat care s-a transpus în pielea unui personaj de la Revoluție și a montat totul pentru Instastories.

Îl cheamă Konrad, are 19 ani și e student la Istorie, la Babeș Bolyai.

Konrad a jucat rolul lui Robert, un student timișorean care a trăit în focul evenimentelor din ’89 și a prins fiecare secvență importantă. De la Timișoara a mers până la București. Și a prins în scenariu discursul și fuga lui Ceaușescu.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Robert a vorbit și despre așa-zișii teroriști. De altfel, a prins în filmulețul său povestea de pe 16, până pe 25 decembrie.

Konrad s-a gândit că, prin ochii personajului Robert, copiii și adolescenții români vor afla ce s-a întâmplat în decembrie ’89. Nu vrea să permită ca lumea să uite prin ce a trecut România.

A făcut lucrurile mai lineare, mai ușor de înțeles, mai ușor de digerat pentru generația asta. Și poate, chiar dacă nu au înțeles, la nivel didactic, absolut toate informațiile, măcar le-a trezit interesul, să caute mai mult, să se intereseze.”, spune Konrad Gergley, student la Facultatea de Istorie.

În spatele proiectului este Ciprian. Un IT-ist, implicat în proiecte de educație civică.

„Am folosit imagini din perioada respectivă, înregistrări audio și video din perioada respectivă, dar am făcut și foarte mult reenactment, ca să încercărm să scoatem în evidență anumite momente-cheie.”, a explicat Ciprian Cucu, vicepreședinte Forum Apulum.