• Mircea Fechet, secretarul de stat din Ministerul Mediului, a declarat că în portul Constanța a găsit un dezastru ecologic
  • Zeci de tone de deșeuri industriale, menajere și chiar periculoare au fost aruncate la o rampă care ar fi trebuit să colecteze doar resturi de construcții pentru reutilizare
  • Fechet spune că deșeurile afectează solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a povestit, pe pagina lui de Facebook, că a făcut o vizită în Portul Constanţa, unde a găsit zeci de tone de deşeuri aruncate ilegal.

„Chiar în Portul Constanţa, cel mai mare din ţară, am găsit un adevărat dezastru ecologic. Acolo există o rampă unde ar fi trebuit să ajungă doar resturi inerte din construcţii şi demolări, care urmau să fie reutilizate pentru viitoare extinderi ale terminalelor. În realitate, acolo au fost aruncate ilegal, de-a lungul anilor, zeci de tone de deşeuri de toate felurile: industriale, menajere şi chiar periculoase. Aceste deşeuri depozitate ilegal, abandonate şi ignorate, ani la rând, atât de autorităţile locale, cât şi de instituţiile de mediu care au responsabilităţi în zona de control, reprezintă adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică şi apa Mării Negre”, a scris Mircea Fechet pe reţeaua de socializare.

Secretarul de stat a spus că acesta nu a fost singurul depozit ilegal pe care l-a descoperit în judeţ.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

„Din păcate nu este singurul loc de acest fel aflat în proximitatea municipiului Constanţa. Personal am vizitat astăzi alte trei astfel de gropi ilegale tolerate de autorităţile de aici şi sunt convins că mai sunt şi altele similare. Toţi trebuie cei cu responsabilităţi în domeniu trebuie să înţeleagă că punerea în aplicare a legislaţiei de mediu este obligatorie şi nenegociabilă. În ceea ce priveşte modul în care instituţiile noastre subordonate din Constanţa au verificat respectarea legii, cred că se impune o analiză profundă”, a mai scris Fechet.