• Teatrele se redeschid de la 1 septembrie, însă cu respectarea unor măsuri de siguranţă
  • Vestea îl bucură pe Raul Bastean, actor colaborator al Teatrului Naţional Timişoara, care nu a mai încasat bani, din luna martie
  • Regizorul Ion Ardeal Ieremia consideră lipsită de logică măsura închiderii teatrelor în perioada în care apăreau 200 de cazuri pe zi şi redeschiderea lor când media zilnică a cazurilor noi este de peste 1.000

Raul Bastean este actor colaborator la Teatrul Naţional din Timişoara, şi este plătit în funcţie de câte roluri primeşte. De şase luni nu a mai încasat niciun leu, astfel că vestea redeschideriii teatrelor îl bucură. De la 1 septembrie va apărea din nou în spectacole, va fi plătit pentru asta şi, cel mai important, se va întâlni din nou cu publicul. Dorul scenei este resimţit de toţi angajaţii din lumea artistică, iar unii nu îşi explică de ce a fost necesară închiderea instituţiilor de profil, când rata de infectare cu COVID-19 era de 5 ori mai mică decât în prezent. Printre aceştia se numără şi regizorul Ion Ardeal Ieremia care mai are o necunoscută. Nu ştie cum va reacţiona publicul, la această veste şi cât de siguri se vor simţi oamenii în sala de spectacole.

„După şase luni de stat, orice invitaţie înapoi la teatru este de natură să ne bucure. Pe de altă parte, deschidem teatrele într-un moment în care avem o explozie de cazuri, după ce am ţinut teatrele închise, într-o perioadă în care cazurile au fost mult mai puţine. Pot să vă spun cu certitudine că mă bucur că nu a trebuit să iau eu decizia deschiderii sau nedeschiderii sălilor de teatru”, spune Ion Ardeal Ieremia, regizor la Teatrul Naţional Timişoara. 

„Avem nevoie să se redeschidă stagiunea, suntem de atâte luni pe tuşă şi este important să reluaăm activitatea cu publicul. Ca şi colaborator, eşti plătit în momentul în care joci un spectacol, ceea ce, nefiind niciun spectacol, nici remuneraţia nu a fost. Bucuria este că sunt angajat al Teatrului pentru Copii şi Tineret Merlin şi am un venit de aici şi am făcut lucruri în on-line, pentru perioada asta de pandemie”, povesteşte Raul Bastean, actor colaborator la Teatrul Naţional Timişoara. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT