·       Medicul infecționist Virgil Musta spune că România încă nu a atins vârful epidemiei
·       Numărul de îmbolnăviri ar putea crește după Paște, avertizează specialistul
·       Virgil Musta cere românilor să respecte regulile de distanțare socială

România are peste 8.000 de cazuri de coronavirus, iar numărul este într-o continuă creştere. Printre specialiștii care sunt de părere că ce e mai rău nu a trecut e și medicul infecţionist Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

„Suntem încă în faza ascendentă a epidemiei, a pandemiei şi din acest motiv, nu avem voie să ne realxămFiecare să stea acasă şi să facă Paştele în familie într-un număr cât mai mic, pentru că, fiind în perioada comunitară a transmiterii acestei boli, oricine poate fi contaminat, fără să ştie sau cu simtomatologie minoră şi poate contamina pe alţii”, spune medicul. 

Dacă regulile nu sunt respectate, numărul de îmbolnăviri ar putea creşte după Paşte. 

„Ca să nu avem un număr foarte mare de cazuri de COVID după Paște şi ca să nu apară cazuri cu risc, care vor evolua sever şi cu mortalitate mare, este foarte important să respectăm aceste reguli de distanţare socială, de a fi cât se poate de mult izolaţi în familie. Facem apel insistent la populaţie să respecte regulile pentru că până în acest moment pandemia este ţinută sub control”, a transmis Virgil Musta. 

Virgil Musta a vindecat peste 200 de bolnavi de coronavirus din România.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS