• Cărțile vor fi lansate începând cu 7 septembrie, în fiecare miercuri și vor fi disponibile la chioșcurile de presă și pe librex.ro.
  • În studiul Francmasoneriei, există două tipuri de afirmații care sunt prezentate minții cercetătorului curios, care uneori sunt concurente, dar mult mai des conflictuale în caracterul lor.
  • Profetul este una dintre cele mai iubite cărți clasice, cuprinzând 26 de eseuri poetice filosofice.

În luna septembrie, editura LIBREX aduce în atenția cititorilor o serie de cărți cu subiecte palpitante, incitante, din istoria lumii. Cărțile vor fi lansate începând cu 7 septembrie, în fiecare miercuri și vor fi disponibile la chioșcurile de presă și pe librex.ro.

  • 7 septembrie: Legendele Olimpului – Zeii , de Gheorghe Popa Lisseanu, 320 pag, preț carte cu ziarul Jurnalul 39.90 lei
  • 14 septembrie: Istoria Francmasoneriei, de Albert G. Mackey, 384 pag, preț carte cu ziarul Jurnalul 39.90 lei
  • 21 septembrie: Doctrina secreta a templierilor, de Jules Loiseleur, 256 pag, preț carte cu ziarul Jurnalul 34.90 lei
  • 28 septembrie: Profetul, de Kahlil Gibran, 160 pag, preț carte cu ziarul Jurnalul 29.90 lei.

Descrierea cărților

CELE MAI FASCINANTE LEGENDE ALE LUMII Poveștile mitologiei grecești sunt unele dintre cele mai faimoase din lume. Relațiile și disputele dintre zei au fost atribuite miturilor de creație și poveștilor de origine, iar influența pe care aceștia o aveau asupra muritorilor a contribuit la formarea și crearea unora dintre cele mai influente opere literare ale Greciei antice, poveștile despre ei fiind spuse și astăzi.

În studiul Francmasoneriei, există două tipuri de afirmații care sunt prezentate minții cercetătorului curios, care uneori sunt concurente, dar mult mai des conflictuale în caracterul lor. Este vorba despre cele istorice și cele tradiționale, fiecare dintre ele aparținând francmasoneriei așa cum ne putem gândi la ea sub un alt aspect.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Au aplicat templierii o doctrină secretă, de opoziție față de cea a bisericii? A fost aceasta o doctrină generală a Ordinului lor? Care au fost dogmele, sursele, legăturile sale cu marile erezii ale secolului al treisprezecelea? Au adorat ei un idol-simbol al răului? Constituia ea un pericol social destul de amenințător pentru ajustifica măsurile prin care Biserica și Regalitatea au reușit să distrugă Ordinul Templului? Au aflat ei vreun anume secret în Țara Sfântă care le-a facilitat evoluția fulminantă întrun termen atât de scurt? Procesul la care au fost supuși și care a dus la dispariția ordinului a fost făcut pe baza unor acuzații reale sau pe baza unora inventate? Aceste întrebări le-au dat multă vreme bătăide cap istoricilor. Doctrina Secretă a Templierilor încearcă să răspundă la o parte dintre aceste întrebări.

Profetul este una dintre cele mai iubite cărți clasice, cuprinzând 26 de eseuri poetice filosofice, spirituale și inspiraționale, în proză, scrise în limba engleză de poetul și scriitorul libanezo-american Kahlil Gibran, fiind și cea mai cunoscută lucrare a autorului. Profetul a fost tradusă în peste 100 de limbi diferite, ceea ce o face una dintre cele mai traduse cărți din istorie, precum și una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile.