• Universul lui Salvador Dali va fi deschisă la Hanul Gabroveni între 13.12 și 12.05.
  • MARe prezintă „Efectul Picasso” din 27 Septembrie 2023 și până pe 8 Ianuarie 2024.
  • Muzeul de Artă Recentă din București prezintă 46 de lucrări: picturi, desene, gravuri, semnate Picasso.

Din această săptămână, două legende concurează pentru atenția ta la București. E lumea în care poți să compari două viziuni care modelează drumurile artei contemporane cu tine.

De miercuri, expoziția „Universul lui Salvador Dali” prezintă 170 de lucrări semnate de cunoscutul artist. Este un demers al fundației care gestionează o colecție privată, și o să poți să vezi despre ce este vorba între 13 decembrie 2023 – 12 mai 2024.

O să vezi în expoziție și canapeaua celebră, realizată în forma buzelor actriței Mae West, dar și elemente care trimit la universul distinct al creației lui Salvador Dalí, elefanți, rinoceri, ceasuri fluide, fluturi, îngeri, feminitate și sexualitate. Lucrările fac parte din colecția lui Beniamino Levi, specialist care a și colaborat cu Dali în anii ’60 când povestește că a și început să achiziționeze lucrările artistului

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

„Efectul Picasso” este expoziția care are loc la Muzeul de Artă Recentă. Până în 8 ianuarie 2024 ai ce să vezi. 46 de lucrări semnate de artistul spaniol și 50 de lucrări ale artiștilor români care au fost inspirați de acesta.

Intrarea te costă 100 de lei, sau 70 de lei dacă mergi cu încă 4 prieteni.

Citește și