Elvis Presley, regele muzicii Rock’N’Roll, ar fi împlinit astăzi 86 de ani

  • Elvis Presley a câştigat 3 premii Grammy pentru muzica Gospel
  • Single-ul Heartbreak Hotel a fost vândut în 300.000 de exemplare în numai 3 săptămâni
  • Pe 26 septembrie este proclamată ziua Elvis Presley în oraşul natal Tupelo
  • În 1956 lansează primul său film de success Love me Tender
  • Elvis a jucat în 31 de filme şi 2 documentare
  • A scos 64 de albume de studio sau live şi peste 149 de single-uri

Regele Rock ‘n Roll-ului cu cea mai mare influență a secolului XX, Elvis Presley s-a născut azi. Dragostea lui Elvis pentru muzică începe în copilărie.

El cânta alături de familia lui în corul bisericii muzică gospel. Un tip relativ timid care învaţă să se relaţioneze cu oamenii prin chitara pe care a primit-o la 11 ani.

Influenţele în muzica lui au fost date şi de muzica country pe care o asculta cu familia la radio, cât şi de cântăreții de Blues ai momentului.

Prima melodie pe care a înregistrat-o înt-un studio pentru mama lui That’s all right Mama l-a adus în atenţia unui producător la numai 19 ani.

De aici, datorită carismei şi mişcărilor unice, s-a transformat în inspiraţia anilor 50 care a dus la isterie şi lacrimi a milioane de fani.

Deşi drumul lui muzical a fost întrerupt de serviciu militar, el deja lăsase fanilor un amestec muzical inedit.

La întoarcerea din armată decide să îşi împlinească visul de a fi actor. El îşi dorea să ajungă ca Marlon Brando, un mare actor dramatic.

Deşi planul nu i-a funcţionat prea bine, Elvis s-a transformat înt-un box-office de muzicaluri.

În 1970 după filmarea ultimului său film Change of Habit, artisul îşi reia cariera muzicală cu lansarea Suspicious Mind cu care ajunge pe primul loc în Billboard.

De aici urmează 7 ani de concerte, turnee şi înregistrări obositoare care îl aduce pe Elvis în pragul colapsului.

Um om carsimatic, visător, veşnic neobosit care îşi suplimenta energia cu pastile, a cedat la doar 42 de ani.  Dar acum trăieşte peste secole datorită moştenirii muzicale inovatoare pe care a lăsat-o în urmă.