Evenimente pentru copii, la Muzeul Satului, pentru marcarea sărbătorii Sfântului Ilie

  • Muzeul Satului organizează zilele acestea ,,Iarmaroc de Sfântul Ilie”, evenimente în aer liber pentru copii.
  • Mulţi părinţi i-au adus pe cei mici să se bucure de teatru în aer liber, olărit şi să le ia cadouri de la târgul meşterilor populari.
  • Sfântul Ilie, stăpânul verii, al tunetelor şi fulgerelor, este celebrat mâine.
  • Ioana spune că ieşirea la muzeu i-a amintit de taberele cu colegii de la şcoală.

Du-ţi copilul în atmosfera vacanţei de la bunici, dar în Bucureşti. Muzeul Satului organizează zilele acestea ,,Iarmaroc de Sfântul Ilie”, adică o mulţime de suprize prin care arată celor mici cum erau târguri organizate odinioară în sate.

Lecţiile de olărit, târgul de jucării din lemn şi piesele de teatru o să îi ocupe ziua copilului tău. Evenimentul se desfăşoară şi astăzi.

Iarmarocul din Capitală le aduce celor mici şi povestea Sfântului Ilie, pe care îl celebrăm mâine: patronul verii, arşiţei şi ploilor cu tunete şi fulgere.

Sărbătoarea marchează miezul verii pastorale, când ciobanii separau berbecii de oi şi apicultorii retezau fagurii de miere.

Pentru alungarea ploilor torenţiale, a vijeliilor şi grindinei se făceau vrăji şi descântece şi tot acum se culeg plante de leac pentru cei bolnavi.

Ioana, care s-a delectat cu iarmarocul din Bucureşti, s-a simţit aşa de bine, de parcă era în tabără cu colegii de şcoală.

Ce spun copiii despre iarmarocul din capitală

Reporter: Ai văzut piesa de teatru?

Ioana: Da, mi s-a parut foarte frumoasă, îmi place foarte mult, mi-a schimbat într-un fel ziua, m-a făcut mai fericită decât sunt de obicei.

Thea: Am venit pentru olărit.

Reporter: Şi ai fost la lecţiile de olărit?

Thea: Da şi pentru o anume păpuşică.

Întrebat ce îi place cel mai mult la o piesă musical, Alex spune că „ doamna cu toiagul, îmi place că e amuzantă”.

Elena, mămică, mărturisește că este necesară „puțină activitate în aer liber”. Aceasta mai spune că „le face bine şi recreerea şi socializarea pentru că au stat prea mult în casă”.

„Părinţii îşi pot scoate copii într-un loc absolut extraordinar şi se pot bucura împreună de tot felul de activităţi”, a spus Iulia Grumăzescu, Director de Comunicare pentru Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti”.