BBC a realizat o selecție a unora dintre cele mai bune fotografii realizate în acest an de fotografii agențiilor de știri din întreaga lume.

Un voluntar îngrijește un koala rănit, în Australia. În perioada iulie 2019 – martie 2020, incendiile din Australia au devastat 24 de milioane de hectare, au ucis și au rănit oameni, au distrus case și au omorât sau au dislocat aproape trei miliarde de animale.

Sursă foto: Profimedia

Producătorul de film Harvey Weinstein ajunge la Tribunalul Penal din New York pentru procesul la care a fost acuzat de viol și agresiune sexuală, pe 9 ianuarie 2020. Cândva una dintre cele mai puternice figuri de la Hollywood, Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
Sursă foto: Profimedia

Lucrători medicali în costume de protecție se ocupă de pacienți cu Covid-19 la o unitate de terapie intensivă din Wuhan, China, 6 februarie 2020

Sursă foto: Profimedia

Muncitori duc un sicriu într-un cimitir pentru victimele Covid din Jakarta, Indonezia. 22 aprilie 2020

Sursă foto: Profimedia

O mamă și o fiică se îmbrățișează printr-o folie de plastic în Franța

Sursă foto: Profimedia

Un bărbat urmărește un roi de lăcuste de deșert în regiunea Samburu, Kenya, pe 21 mai 2020. Miliarde de insecte au distrus multe culturi în Africa de Est, după ce precipitațiile abundente au creat condiții favorabile de reproducere a insectelor.

Sursă foto: Profimedia

Un tână de culoare în fața unui memorial și a unei picturi murale închinate lui George Floyd în Houston, Texas. Floyd a murit în luna mai, în Minneapolis, după ce un polițist alb a stat cu genunchii pe gâtul acestuia timp de aproape nouă minute.

Sursă foto: Profimedia

Un bărbat se aruncă în apă de pe Stari Most, cunoscut și sub numele de Podul Vechi, în timpul celei de-a 454-a competiții tradiționale de scufundări din Mostar, Bosnia și Herțegovina, pe 26 iulie 2020.

Sursă foto: Profimedia

Bărbați care se îndreaptă spre forțele de ordine cu mâinile sus, în Kenosha, Wisconsin. În oraș au izbucnit proteste în luna august, după ce poliția a împușcat de mai multe ori un bărbat de culoare, Jacob Blake.

Sursă foto: Profimedia

Rămășițele unui siloz de cereale distrus în urma unei explozii devastatoare din portul din Beirut. Un depozit care conținea aproape 3.000 de tone de nitrat de amoniu a produs o explozie care a ucis peste 200 de persoane și a rănit alte aproximativ 5.000 pe 4 august.

Sursă foto: Profimedia

O tânără îmbrățișează un soldat al armatei din Belarus în timpul unei demonstrații care a avut loc la Minsk, în data de 14 august 2020. Protestele în masă au fost declanșate de alegerile prezidențiale disputate din data de 9 august, în urma cărora a fost reales liderul autoritar Alexander Lukashenko, în pofida acuzațiilor răspândite de fraudare a voturilor.

Sursă foto: Profimedia

Podul din San Francisco, profilat pe un cer acoperit de fum și cuprins de o strălucire portocalie. Incendiile de vegetație au distrus în acest an milioane de acri în statul California, ucigând cel puțin opt persoane.

Sursă foto: Profimedia

Președintele american Donald Trump ține un discurs în timpul unui miting de campanie electorală prezidențială pe aeroportul din Jacksonville, Florida, pe 24 septembrie 2020.

Sursă foto: Profimedia

Eleve purtând măști de protecție așteaptă să li se verifice temperatura înainte de a intra în clasă, la o școală din Peshawar, Pakistan, în 23 septembrie 2020, după ce guvernul a permis redeschiderea școlilor pe fondul pandemiei de coronavirus.

Sursă foto: Profimedia

Focul face ravagii în tabăra de refugiați din Moria, de pe insula Lesbos, pe 9 septembrie 2020. Incendiul a distrus cea mai mare tabără de migranți din Grecia, lăsând mii de oameni fără adăpost.

Sursă foto: Profimedia

Candidatul american la președinție Joe Biden și soția sa, Jill, împreună cu candidatul viceprezidențial Kamala Harris și soțul acesteia, Doug, în Wilmington, Delaware, pe 7 noiembrie 2020, după ce s-a anunțat victoria lor în alegerile prezidențiale din 2020.

Sursă foto: Profimedia

Un tren de metrou din orașul Spijkenisse, din Olanda, se sprijină precar pe o lucrare artistică ce înfățișează o coadă de balenă, după ce a intrat într-o barieră de la capătul liniilor și a deraiat. Sculptura a împiedicat trenul să cadă în apă de la o înălțime de zece metri, iar șoferul a scăpat nevătămat.

Sursă foto: Profimedia

Un bărbat își cară copilul după inundațiile cauzate de Taifunul Vamco, în San Mateo, Filipine. Taifunul din noiembrie a fost a 21-a furtună care a lovit țara în acest an și a dus la moartea a zeci de oameni.

Sursă foto: Profimedia

O demonstrantă pictează vizorul căștii unui polițist în Mexico City, Mexic, în timpul unui protest împotriva violenței de gen din 11 noiembrie 2020.

Sursă foto: Profimedia

Refugiați din regiunea Tigray din Etiopia așteaptă să fie transferați într-o tabără din Sudanul vecin. Din 4 noiembrie, sute de oameni au fost uciși în luptele dintre forțele guvernamentale etiopiene și Frontul Popular de Eliberare din Tigray, iar 50.000 de oameni au fugit în Sudan.

Sursă foto: Profimedia

Capsula de la sonda spațială japoneză Hayabusa-2 traversează cerul nopții înainte de a parașuta mostrele adunate în apropiere de Woomera, în Australia de Sud. Nava spațială a colectat prima cantitate semnificativă de rocă de pe un asteroid.

Sursă foto: Profimedia