• Castelul Disney de la Muzeul de Sticlă din Shanghai a fost distrus de câțiva copii.
  • Exponatul are o valoare de 64.000 de dolari și cântărește aproape 60 de kilograme.
  • Sticlarii Arribas Brothers au asamblat peste 30.000 de piese în 500 de ore pentru a realiza castelul.
  • Copiii și-au recunoscut fapta, fiind încurajați de părinți.

Castelul Disney din sticlă, în valoare de 64.000 de dolari, expus la Muzeul de Sticlă din Shanghai, a fost distrus de câțiva copii neastâmpărați, relatează Matador Network.

Oficialii muzeului au comunicat vizitatorilor următorul mesaj: „Castelul mai poate fi expus, însă doar în starea lui imperfectă. Ne pare rău dacă acest lucru conduce către o experiență mai puțin plăcută în muzeul nostru”.

Castelul a fost un dar pentru muzeu din partea Arribas Brothers, niște sticlari specializați în jucării de colecție din animațiile Disney.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Pentru construcția acestuia, sticlarii au avut nevoie de 500 de ore în care au asamblat peste 30.000 de componente. Castelul cântărește aproape 60 de kilograme.

Iată că 500 de ore de muncă și 60 de kilograme de sticlă sau 64.000 de dolari au fost distruse de câțiva copii.

Muzeul a oferit o declarație și despre această întâmplare: „Micuții vizitatori au înțeles că au avut un comportament nepotrivit și, încurajați de părinți, au raportat incidentul. Atitudinea lor prietenoasă și sinceră, dar și dorința de a contribui la soluționarea situației ne-au emoționat. Credem că viitoarele generații vor fi niște vizitatori foarte buni”.

Încă nu este clar dacă părinții copiilor vor fi nevoiți să plătească dauna de 64.000 de dolari sau doar o parte din bani.