• Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg găzduiește expoziția Fabergé.
  • Un expert acuză că expoziția conţine „cel puţin 20 de falsuri”.
  • Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg i s-a cerut să închidă expoziția.

Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg găzduiește expoziția Fabergé, care conţine piese împrumutate din colecţia unui miliardar. Însă, un expert a afirmat că aceasta numără mai mult de 20 de falsuri, potrivit The Guardian.

Comerciantul de artă Andre Ruzhnikov i-a trimis o scrisoare directorului Muzeului Ermitaj, Mikhail Piotrovsky, în care îl acuză că „distruge autoritatea muzeului” prin găzduirea expoziţiei „Fabergé: Jeweller to the Imperial Court”, deschisă până la 14 martie.

Expertul le-a transmis celor de la The Guardian că această expoziție conține cel puțin 20 de falsuri și cere ca acest eveniment să fie închis imediat. Totodată, acesta este primul eveniment major Fabergé în instituţia din St Petersburg din 1993 încoace.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Miliardarul și muzeul neagă acuzațiile

Vreau ca această ruşine să se încheie. Vreau ca această expoziţie să fie închisă şi uitată. Nu poţi supune Ermitaj unei asemenea ruşini”, a tunat Andre Ruzhnikov.

Colecția aparține oligarhului Alexander Ivanov, dar atât el, cât și Ermitaj, au negat acuzațiile aduse de expert. Mai mult, miliardarul a prezentat documente care atestă autenticitatea obiectelor care au fost împrumutate de la Muzeul Fabergé Museum din Baden-Baden, pe care l-a înfiinţat în 2009.

Principala atracție a expoziției Fabergé de la Muzeul Ermitaj este oul de aniversare de nuntă care ar fi fost oferit de Ţarul Nicolai al II-lea împărătesei Alexandra la a 10-a aniversare a lor din 1904.