• O galerie de artă aduce un concept nou în București
  • Aici, vizitatorii descoperă picturi expuse într-o atmosferă cu efecte speciale
  • Cine privește opera, înțelege și viața artistului

Astăzi, în București s-a deschis o galerie de artă așa cum nu s-a mai văzut: Ineditul vine din atmosfera expoziției. Organizatorii au creat o lume imaginară a artistului, cu lumini și efecte speciale, astfel încât vizitatorii să-i înțeleagă mai bine creațiile.

MECENA.ART este primul proiect sub forma unei expoziții, unde atmosfera este redată de lumini, sunete și miros.

Expoziția se numește „SHE WAS HERE”. Ideea a fost a lui Alin Popa, iar picturile ale Sabinei Dragomir. Împreună, au vrut să redea exact ce a simțit artistul, în momentul în care a creat tablourile.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Alin Popa, organizator MECENA.ART : „Am adus tot ce înseamnă starea artistului de când au fost făcute picturile în spațiul ăsta cu lumini, miros, folosind un sunet surround în fiecare colț al camerei”

Expoziția este despre o entitate feminină care nu mai este, dar încă i se simte prezența.

Alin Popa, director creativ MECENA.ART: „Expoziția vorbește despre o entitate feminină, mama pământ, sau poate fi mama noastră sau poate fi o iubire pierdută care a existat, nu mai există dar și-a lăsat amprenta foarte puternic peste noi. Avem obiecte de decor. E un pian foarte vechi, avem un ceas, avem o scară imaginară, avem o fereastră și sunt tunete. Ea vine acasă pe scară, pleacă dimineața, râde, plânge.”

Sabina spune că fiecare pictură reprezintă o parte din ea. O parte din emoțiile și amintirile ei. Așa că nu este expusă doar o piesă de artă, ci o piesă din omul Sabina.

Sabina Dragomir, artist: „Mi-aș dori ca fiecare să ajungă să vadă o astfel de expoziție, cu mic, cu mare, mi-aș dori să simtă la propriu emoțiile pe care noi, împreună am încercat să le exprimăm prin sunet, prin culori, prin lumină, prin anumite elemente care vin în completarea tablourilor și vin în explicarea tablourilor îndeaproape.”

Alice Stroescu, corespondent Aleph News: „În momentul în care vei intra în această galerie de artă vei simți imediat un parfumul dulce, feminin care te va trimite cu gândul la mama. Apoi vei auzi cântecul pianului, sunetul pașilor „ei” sau ticăitul ceasului. Toate aceste efecte sunt menite să te facă să înțelegi mai bine mesajul picturii, și să poți intra în universul tabloului.”

Expoziția „SHE WAS HERE” poate fi văzută până pe 9 ianuarie, iar picturile pot fi cumpărate online.