• Moda interbelică s-a mutat pănâ pe 14 februarie la Muzeul Municipiului Bucureşti
  • Vor fi expuse haine, tablouri şi tot felul de obiecte de decor din anii ’20
  • Adulţii plătesc 10 lei, iar copiii 5 lei

Moda interbelică s-a mutat pănâ pe 14 februarie la Muzeul Municipiului Bucureşti. Vor fi expuse haine, tablouri şi tot felul de obiecte de decor din anii ’20.

Maria Camelia Ene, expert în costum şi accesorii vestimentare & şef birou istorie mediavală Muzeul Municipiului Bucureşti: „Am vrut să introducem vizitatorul într-o lume de mult apusă. Rochiile au formă cilindrică. Nu mai au pense, nu mai au corsete. Amintesc de cămăşile largi, bărbăteşti ale eroilor căzuţi în al Primul Război Mondial. Avem fracul expus al Primarului Capitalei, Alexandru Gedonescu. De la prinţesa Nadejda Ştirbey avem câteva accesroii de toaletă. Acest costum a aparţinut omului politic Alexandru Marghiloman”

Cine n-ajunge în weekend-ul acesta, mai are timp până pe 14 februarie. Intrarea e 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În perioada 1923-1938, industria românească se dezvolta cu peste 5% pe an şi era una dintrele cele mai ridicate din lume. Tot atunci, România era pe primul loc în Europa şi pe locul şase în lume la producţia de petrol. Nivelul maxim de extracţie de petrol a fost de 8,7 milioane de tone.