Doi artişti lansează o invitaţie la descoperirea spaţiilor pe care le-au cercetat şi îndeamnă la o locuire, chiar şi temporară, a doua lumi distincte, dar complementare.

Diptych Art Space găzduieşte între 1 şi 26 iulie, în Bucureşti, duo show-ul REALITIES, prima expoziţie comună a artiştilor Sabina Suru şi Andrei Tudose ( absolventi,  promotia 2021,  ai masterului cu specializarea “Fotografie şi Imagine Dinamică” de la Universitatea Nationala de Arte.

Prin intermediul holografiei argentice, Sabina Suru deschide o cale către iaval – o dimensiune neobservabilă a spaţiului, populată de colonii de creaturi care funcţionează după alte reguli şi principii decât ale oamenilor.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Simultan, Andrei Tudose prezintă o altă dimensiune adesea neobservată, de această dată a spaţiului public.

Prin asamblajele fotografice din expoziţie, artistul fragmentează şi recompune locuri iconice din Bucureşti, într-un blând îndemn la asumarea şi locuirea conştientă a oraşului.

Prin explorarea vizual-narativă a dinamicilor dintre spaţiul fictiv şi spaţiul factual, REALITIES ne invită să chestionăm modurile prestabilite prin care percepem, ne imaginăm şi construim realităţile individuale, simbolice şi intersubiective. Aşadar, cum definim REALITATEA? Cele două proiecte propun o meditaţie activă asupra modalităţilor în care realităţile personale, relaţionale şi speculativ ficţionale se formează, pornind de la artefactele, sistemele simbolice şi sociale preexistente, dar mereu supuse la transformare.

Sabina Suru este artistă multimedia cu focus asupra imaginii fotografice ca unealtă de recoltare, recompunere şi asumare a cunoaşterii. Proiectele sale pun sub semnul întrebării condiţiile percepţiei, respectiv traducerii in imagine a informaţiei, în contextul viziunii instrumentalizate. Folosind holografie, film, obiect sau diferite procese fotografice, direcţia esenţială a cercetărilor Sabinei curge înspre reactivarea tehnologiilor obsolete in noi forme discursive şi obiectuale.

Andrei Tudose este artist vizual şi manager cultural. Foloseşte fotografia nu doar ca mediu vizual, ci ca metodă de analiză şi reprezentare socială. Experienţa de 13 ani în cercetare sociologică şi consultanţă de marketing se integrează în demersul său de documentare socială cu un puternic fundament cultural. Astfel, realizează o investigare a relaţiei dintre oameni şi spaţiul public şi privat, modul în care acestea se determină şi influenţează reciproc.     

Diptych Art Space este un spaţiu expoziţional pentru arta contemporană, servind în acelaşi timp ca spaţiu creativ şi studio artistic.

Vernisajul expoziţiei REALITIES va avea loc pe 1 iulie, începând cu ora 17, la Diptych Art Space, pe strada Plantelor numărul 58. Ulterior, expoziţia va putea fi vizitată până pe data de 26 iulie, cu o programare telefonică în prealabil.

Proiectul shimmering glimpses into iaval a fost realizat cu sprijinul Centrului de Tehnologii Avansate cu Laser – CETAL din cadrul Institutului Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiaţiei şi cu susţinerea lui Paul Farca.