• O campanie de crowdfunding a fost deschisă pentru a cumpăra casa din Oxford a lui J.R.R. Tolkien
  • Actorii care i-au interpretat pe Gandalf, Gimli și Bilbo s-au alăturat campaniei
  • J.R.R. Tolkien a scris în casa din Oxford cărțile The Hobbit și The Lord of the Rings

Gandalf, Gimli și Bilbo își unesc forțele să salveze casa în care s-au născut.
Nu e vorba de personajele lui Tolkien, ci de actorii care le-au interpretat pe marele ecran. Cei trei s-au alăturat unei campanii care vrea să cumpere casa din Oxford unde au fost scrise The Hobbit și The Lord of the Rings.

Martin Freeman, actor pentru personajul Bilbo Baggins: „În 1930, o familie s-a mutat la Northmoor Road, numărul 20, o casă mare în orașul universitar Oxford.

Ian McKellen, actor pentru personaluj Gandalf: „Tânărul tată își distra copiii cu poveștile lui despre un hobbit, pe care îl chema Bilbo Baggings.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

John Rhys-Davies, actor pentru personajul Gimli: „Acel tânăr era J.R.R. Tolkien.


Clădirea ar urma să fie transformată în primul muzeu dedicat scriitorului britanic. Va fi reamenajată și grădina pe care Tolkien o adora. Campania de crowdfunding vrea să strângă 4,5 milioane de lire – patru milioane pentru a cumpăra casa și 500 de mii de a începe programul de evenimente.

John Rhys-Davies, actor pentru personajul Gimli: „Suntem mulți. Și toți vrem să reușim.”

Ian McKellen, actor pentru personaluj Gandalf: „Vom reuși dacă vom fi împreună, ca o frăție.”

Lord of the Rings este una dintre cele mai influente cărți scrise vreodată. A creat practic întregul gen fantasy în literatură, film și jocuri video. Tolkien a spus într-un interviu din anii 60 exact cum a luat naștere Hobbitul – când corecta testele studenților săi de la Oxford.

JRR Tolkien interview

J.R.R. Tolkien, autor: „Încă văd colțul în care stăteam în casa din Northmoor Road, numărul 20, unde s-a întâmplat. Țin minte că am luat o foaie și am scris pe ea „Într-o gaură în pământ trăia un hobbit”.”

Volumele au fost traduse 38 de limbi și au fost adaptate pentru radio, teatru, film și chiar jocuri video. De departe cele mai populare adăptări sunt filmele lui Peter Jackson din 2001, 2002 și 2003. În total, trilogia a strâns 17 Oscaruri și o legiune de fani din toată lumea.