• Cazurile de COVID-19, în SUA, au scăzut mult în ultimele două luni, pe măsură ce valul Omicron s-a retras.
  • Fauci a declarat că, deşi coronavirusul nu va fi eradicat, nivelul virusului, în societate, ar putea fi menţinut la un nivel foarte scăzut dacă oamenii sunt vaccinaţi eventual în fiecare an.
  • De asemenea, situaţia COVID-19 din Statele Unite nu reflectă neapărat ceea ce se întâmplă în restul lumii, a mai precizat Fauci.

Statele Unite au depăşit faza de pandemie de COVID-19, a declarat dr. Anthony Fauci, consilierul medical principal al preşedintelui Joe Biden şi directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, citat de CNN.

„Cu siguranţă, în acest moment, în această ţară, am ieşit din faza de pandemie. (…) Ne aflăm la un nivel scăzut în acest moment. Aşadar, dacă vă întrebaţi dacă am ieşit din faza de pandemie în această ţară? Da, am ieşit”, a declarat Fauci, marţi într-o emisiune televizată.

Cazurile de COVID-19 în SUA au scăzut mult în ultimele două luni, pe măsură ce valul Omicron s-a retras.

Cu toate acestea, cazurile zilnice sunt încă de două ori mai mari decât au fost în cea mai mare parte a verii trecute. Cazurile noi sunt, din nou, în creştere în majoritatea statelor, iar spitalizările au început să crească şi ele în ultima săptămână.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Este adevărat că mai puţini oameni mor din cauza COVID-19 acum decât în cea mai mare parte a pandemiei, dar cu peste 400 de decese pe zi, ultimele două luni de COVID-19 au făcut mai multe decese decât majoritatea sezoanelor recente de gripă.

Fauci a declarat că, deşi coronavirusul nu va fi eradicat, nivelul virusului, în societate, ar putea fi menţinut la un nivel foarte scăzut dacă oamenii sunt vaccinaţi eventual în fiecare an.

În prezent, oficialii locali din domeniul sănătăţii de pe teritoriul Statelor Unite încă depun eforturi pentru ca mai multe persoane să fie vaccinate împotriva COVID-19.

De asemenea, situaţia COVID-19 din Statele Unite nu reflectă neapărat ceea ce se întâmplă în restul lumii, a mai precizat Fauci.

„Pandemie înseamnă o infecţie larg răspândită, în întreaga lume, care se răspândeşte rapid printre oameni. Aşadar, dacă vă uitaţi la situaţia globală, nu există nicio îndoială că această pandemie este încă în curs de desfăşurare”, a precizat Fauci.