Ferrari ocupă cea mai slabă poziție în clasamentul constructorilor. Mattia Binotto este sub presiune

Ferrari ocupă cea mai slabă poziție în clasamentul constructorilor. Mattia Binotto este sub presiune Sursa Foto: YouTube / FORMULA 1
  • De 16 ori campion mondial la constructori, Ferrari trece printr-un moment extrem de dificil.
  • Ferrari e pe locul 5 în clasamentul constructorilor, cea mai slabă poziţie din 1981 până în prezent.
  • În weekendul viitor are loc a cursa cu numărul 90, pe circuitul de la Monza, „acasă” la Ferrari.

Când spui Formula 1, primul nume care îţi vine în minte este Ferrari. Scuderia este singurul constructor care a participat în fiecare sezon F1, începând cu 1950.

Când spui Ferrari, spui Michael Schumacher, Niki Lauda sau Phil Hill. Ferrari a cucerit lumea curselor de maşini şi la Daytona, în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Despre ultima dintre acestea a apărut şi un film cu Matt Damon şi Christian Bale numit Ford vs Ferrari.

Acum, Ferrari trece printr-un moment foarte dificil în Formula 1. Se află pe locul 5 în clasamentul constructorilor după primele 7 curse. Din 1981, Ferrari a terminat mereu în primii 4 constructori.

Leclerc pe locul 14 și Vettel pe locul 13

Sezonul 2020 este unul de coşmar pentru Charles Leclerc şi Sebastian Vettel. Primul a reuşit să termine pe locul 2 în Austria şi pe 3 la Silverstone. Vettel nu a terminat mai sus de locul 6. Iar în weekend, pe circuitul de la Spa din Belgia, s-a produs dezastrul.

Leclerc a terminat pe poziţia a 14, în timp ce Vettel a terminat pe locul 13. Din 2010 de la Silverstone nu s-a mai întâmplat ca ambii piloţi Ferrari să treacă linia de finiş în afara top 10 (fără a lua în calcul retragerile).

Presiunea creşte pe principalul Ferrari, Mattia Binotto, cel care se luptă pentru post.

„Nu ne putem aștepta la miracole”

„Suntem dezamăgiţi şi furioşi, la fel ca şi fanii noştri” a spus Binotto după cursa de la Spa.

„Trebuie să muncim din greu. Sunt multe lecţii de învăţat după acest weekend. Trebuie să ne asigurăm că rămânem puternici, împreună, şi că vom face tot ce putem.

Urmează 2 curse importante pentru echipă în următoarele 2 săptămâni şi pe acestea ne concentrăm. Dar trebuie să fim şi realişti. Nu ne putem aştepta la miracole. Maşina este cum este. Nu suntem atât de puternici cum ne-am dori să fim”, a declarat Sebastian Vettel, Pilot Formula 1.