• Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va avea loc online anul acesta
  • Festivalul are loc în perioada 12 – 21 iunie
  • FITS prezintă 138 de evenimente din 30 de ţări de pe cinci continente

Festivalul de Teatru de la Sibiu, aflat la a 27-a ediţie, rescrie istoria şi devine prima mare manifestare de artele spectacolului din Europa Centrală şi de Est care va avea loc, în acest an, exclusiv în mediul digital.

Timp de zece zile, FITS 2020, ediţia specială #online „Puterea de a crede / Empowered”, aduce în casele spectatorilor 138 de evenimente din 30 de ţări, de pe cinci continente.

Peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferinţe, dezbateri, spectacole lectură şi spectacole pentru copii vor fi difuzate gratuit, din 12 până pe 21 iunie, pe site-ul oficial FITS, www.sibfest.ro, dar şi pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

FITS aduce pe „scena online” unele dintre cele mai mari spectacole ale lumii, recunoscute şi premiate la nivel internaţional

Festivalul din acest an va avea nu mai puţin de 13 secţiuni distincte: teatru, dans, outdoor, circ contemporan, muzică, operă, film, conferinţe speciale, Therme Forum, Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, dar şi o nouă secţiune, „FITS for KIDS”, dedicată celor mici.

Programul fiecărei zile de festival va începe la ora 9:30 dimineaţa şi se va încheia la ora 24:00.

Toate evenimentele vor fi redifuzate pe timpul nopţii pentru spectatorii de pe alte fusuri orare, de pe cele cinci continente de unde FITS a selectat spectacole: Asia, America de Nord, America de Sud, Australia şi Europa.

Printre creatorii de spectacole care vor fi prezenţi în program se numără Bob Wilson, Peter Sellars, Thomas Ostermeier, Akram Khan, Sasha Walz, Hideki Noda, Silviu Purcărete, Sidi Larbi Cherkaoui, Pippo Delbono, Lev Dodin.

Festivalul Internaţional de Teatrul de la Sibiu este organizat de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu.