• Este din nou acea perioadă a anului când credincioșii aprind lumânări și bețe parfumate în timpul festivalului din Kuala Lumpur, în Malaezia.
  • Acest festival este sărbătorit în cea de-a șaptea lună a calendarului chinezesc și, conform tradițiilor taoiste, se crede că spiritele primesc libertatea de a cutreiera Pământul în această perioadă.
  • Astăzi, ritualurile și tradițiile continuă, făcând din acest festival unul dintre cele mai mari și mai festive festivaluri budiste din Penang.

În vechime, în timpul lunii ,,fantomelor înfometate„, care începe în a cincisprezecea noapte din a șaptea lună lunară a calendarului chinezesc, budiștii au tendința de a sta în casă pe timp de noapte pentru a evita o întâlnire plină de evenimente cu spiritele neliniștite eliberate din lumea de dincolo și lăsate să cutreiere Pământul timp de o lună.

Aceste spirite, despre care se crede că sunt strămoși și care sunt percepute ca fiind ,,flămânde„, erau apoi potolite prin ofrande de rugăciuni, mâncare și divertisment de către cei vii pe toată durata a ceea ce a fost și încă mai este numit Festivalul Fantomei Flămânde.

Astăzi, ritualurile și tradițiile continuă, făcând din acest festival unul dintre cele mai mari și mai festive festivaluri budiste din Penang. Budiștii cred că liniștirea spiritelor va aduce noroc și prosperitate. În acest an, Festivalul Fantomei Flămânde sau Phor Thor începe în perioada 12 august – 2 septembrie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ritualul fantomei înfometate

Tradiția dictează ca diverse feluri de mâncare gătite, cum ar fi orez, dulciuri, pui, fructe, tăiței și prăjituri să fie așezate în afara caselor, la colțuri de stradă sau pe marginea drumului și altele asemenea, ca răsfăț pentru spiritele rătăcitoare și înfometate, pentru a alunga ,,necazurile” și ghinionul.

În Penang, nu numai pe străzile din George Town, ci și în multe cartiere care se află în imediata apropiere a unui templu budist, sunt adesea construite scene temporare pentru spectacole de operă chinezească sau concerte muzicale pentru a distra spiritele.

De cele mai multe ori, locurile din primul rând ale publicului sunt lăsate libere pentru acești oaspeți invizibili (dar complet prezenți, potrivit credincioșilor).

Arderea bețelor de jăratic și a felinarelor este, de asemenea, obișnuită ca modalitate de a conduce spiritele spre locul unde sunt plasate ofrandele alimentare. În incinta templelor budiste, arderea lor se face pentru ca morții să aibă o viață de apoi confortabilă.

Unde să vezi

Practic, toate templele budiste vor organiza un fel de ritual în timpul acestei luni și, destul de des, în cele mai multe nopți ale festivalului se ard efigii de hârtie sau oblații. Cu toate acestea, există câteva locuri care pot oferi scene mai dramatice pentru ședințe foto, cum ar fi:

La templul Tua Pek Kong de pe Jalan Tokong Thai Pak Koong din Tanjung Tokong, care este situat lângă mare.

La Clan Jetties de pe Pengkalan Weld, nu există doar ritualurile religioase, ci și un loc bun pentru a vedea spectacolele trupei de operă chinezească, concerte de cântat karaoke și o multitudine de standuri cu mâncare.

La templul Pek Kong de pe Jalan Pasar din Bukit Mertajam, în această perioadă au loc anual ritualuri colorate în incinta templului. Comitetul templului de aici este mândru să ardă cea mai înaltă și mai mare efigie de hârtie în fiecare an.

Acest templu are o vechime de peste 120 de ani.