• Femei pe Mătăsari, festivalul aflat acum la cea de a 10-a ediție, s-a întors pe faimoasa stradă din București după o pauză de doi ani.
  • În urmă cu 11 ani, câţiva voluntari s-au hotărât să transforme în centru cultural o stradă cunoscută bucureştenilor mai degrabă pentru poveștile construite în jurul vânzătoarelor de plăceri.

Femei pe Mătăsari, festivalul aflat acum la cea de a 10-a ediție, s-a întors pe faimoasa stradă din București după o pauză de doi ani.

Festivalul Femei pe Mătăsari revine în perioada 27-29 mai 2022, după doi ani de așteptare din cauza pandemiei. Cu această ocazie, festivalul aniversează cea de-a 10-a ediție sub hashtagul #zeceplus.

În urmă cu 11 ani, câţiva voluntari s-au hotărât să transforme în centru cultural o stradă cunoscută bucureştenilor mai degrabă pentru poveștile construite în jurul vânzătoarelor de plăceri din zonă. Astăzi, „Femei pe Mătăsari“ înseamă altceva: e festivalul care îmbină firesc feminismul, cultura, poveștile şi buna dispoziţie.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Istoria acestei străzi este cunoscută în București ca fiind locul unde prostituatele ieșeau „la lucru” iar Femei pe Mătăsari a reușit în cadrul a celor 9 ediții să schimbe imaginea străzii și să o transforme într-un loc unde oamenii se adună să prezinte idei, să vorbească despre viitor și să se bucure de viață într-un mediu pozitiv, prietenos, care nu ține seama de reputația rău-famată din vremurile Miței Biciclista.  

Evenimentele ce au avut loc în cadrul festivalului au promovat inițiativele cu impact social și proiectele anteprenoriale fondate între prieteni, mai ales de femei de toate vârstele.

O ediție care a așteptat doi ani să iasă în stradă

Festivalul Femei pe Mătăsari este deja o marcă a orașului și un eveniment așteptat de noi toți
O călătorie urbană care vă așteaptă pe 27, 28 și 29 mai 2022.

Program concerte „Femei pe Mătăsari” 2022

  • Vineri 27 Mai
    Paulina// Valeria Stoica// LVX Machina
  • Sâmbătă 28 Mai
    OCS// Impex// Dora Gaitanovici//
    Gabriela Atanasov- Horia Stan
    Silvia Dumitrescu
  • Duminică 29 Mai
    Partizan// Stema& Caliu //
    DL Goe// Savoy// The Schnitzels
    Corina Sîrghi