• Șase spectacole din România și internaționale sunt incluse în competiția oficială.
  • Lansări de carte cu Mimi Brănescu și Camelia Cavadia sunt programate în cadrul festivalului.
  • Copiii se pot bucura de „Cinderella The Musical” pe 14 septembrie.

Festivalul Internațional Comic 7 B revine la Buzău între 8-13 septembrie și aduce o săptămână dedicată teatrului independent. Aflat la a noua ediție, festivalul se aliniază cu BIAF 2024 și promite o selecție de spectacole internaționale și autohtone.

Festivalul Comic 7 B promite o experiență teatrală unică, datorită producțiilor inovatoare, cu distribuții de primă clasă și cu viziuni originale asupra unor subiecte în același timp sensibile, dar și dure, umane, dar și legate de prejudecăți și constrângeri. Publicul va avea ocazia să vadă și drame intense, și comedii pline de farmec, toate aducând pe scenă talentul și creativitatea artiștilor și a regizorilor independenți.

„Astăzi este primul spectacol din Comic 7 B, cea de-a doua ediție. Avem din seara asta un spectacol de o calitate extraordinară, la care sperăm să avem sala plină pentru că așa pare pentru că sunt foarte mulți cei care și-au exprimat dorința și au cumpărat bilete. Toată săptămâna vom avea spectacole speciale, cu subiecte deosebite, cu distribuții de clasă și actori celebri, dar și debutanți. COMIC 7 B își continuă traseul prin care aduce publicului spectacole de primă clasă și se consolidează cu fiecare ediție ca o platformă solidă pentru producțiile de teatru independent din România și internaționale”, a explicat Irinel Constantinescu Martin, Directorul Festivalului BIAF, la Aleph News.

Recomandări

ȚIN CONT DE CRIZA MONDIALĂ
GAGA E „DEZAMĂGITĂ"
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
VIAȚA LA CĂMIN E CHIN
CE MAI FACE COVIDUL?
MILTON FACE RAVAGII

Printre spectacolele prezentate se numără și „Femeia care plutea” (Grecia), un spectacol emoționant despre viețile femeilor de pe o insulă grecească, care va fi jucat în aer liber, pentru a reda cât mai autentic spiritul locului. De asemenea, publicul va putea urmări și producții autohtone de marcă, precum „Natură moartă cu nepot obez”, cu textul și în regia actorului și regizorului Ion Sapdaru, sau „E adevărat, e adevărat, e adevărat!”, un spectacol ce aduce în prim-plan procesul istoric al lui Agostino Tassi, pentru violul asupra pictoriței renascentiste Artemisia Gentileschi.

Citește și