• Lupta contra rasismului atinge praguri nebănuite în SUA.
  • De teama tensiunilor rasiale și reacțiilor negative, serviciile de VOD își reanalizează conținutul.
  • HBO MAx a decis să retragă clasicul ”Pe aripile vântului” iar serialul ”Cops” a fost anulat de Paramount.

Clasicul film ”Gone with the Wind/ Pe aripile vântului” (1939, în regia lui Victor Fleming), cu Clark Gable și Vivien Leigh, a fost scos de HBO de pe platforma de VOD, HBO MAX, de teama reacțiilor negative pentru modul în care îi prezintă pe oamenii de culoare, relatează New York Times.

Filmul premiat cu 8 Oscaruri evocă o plantație de sclavi din Atlanta și spune povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler în contextul războiului civil american.

HBO Max și compania mamă AT&T Inc au devenit îngrijorate de nedreptățile și tensiunile rasiale după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare, ucis în timp ce era arestat de un polițist alb în Minneapolis.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

”Filmul este un produs al vremurilor sale și evocă prejudecăți rasiale și etnice care, din nefericire, sunt prezente și astăzi în societate americană” a spus HBO MAX într-o declarație de presă. ”Când se va întoarce filmul pe platformă, va conține o discuție despre contextul istoric și o denunțare a ceea ce reprezintă, dar va fi arătat cum a fost creat original, pentru că, în caz contrar, ar însemna că acele prejudecăți nu au existat niciodată” a mai spus HBO.

”Pe aripile vântului” a fost mereu criticat de o parte a societății americane pentru sclavii veseli pe care îi reprezintă și pentru că a romanțat sclavia și războiul civil. Culmea, Hattie McDaniel a devenit prima actriță de culoare premiată cu Oscar pentru rolul lui Mammy, sclava de casă a familiei O’Hara care deținea plantația Tara.

Și reality show-ul Cops, care îi arată pe polițiștii americani într-o lumină favorabilă, a fost anulat de Paramount Network. În SUA era difuzat din 1989, inițial de Fox Network, și a devenit un adevărat simbol al poliției americane. Prezenta diverse momente din viețile polițiștilor și cum rezolvau ei cazuri de la violeță domestică la furturi. Un alt reality show, pro-poliție, ”Live PD” a fost scos din grilă de A&E Network.