Nu există credinţă online şi credinţă televizată, spune prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea despre recomandarea Comisiei Europene de înlocuire a slujbelor de Crăciun cu iniţiative online sau televizate.

Nu există credinţă online şi credinţă televizată. Eu sunt pentru respectarea regulilor şi pentru o colaborare între autorătăţi şi reprezentanţii Bisericii. A interzice unui popor credinţa, a interzice să se roage mai ales în slujba de Crăciun… E una dintre cele mai importante din an”, spune la România TV Gabriela Firea.

Ea precizează că face parte din categoria persoanelor care îndeamnă la nerespectarea măsurilor de protecţie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În întreaga Europă eu am văzut că autorităţile sunt preocupate cum să informeze mai corect, mai bine, mai pe înţelesul tuturor măsurile, iar evenimentele sunt extrem de bine realizate. Acolo unde s-au organizat astfel de evenimente, inclusiv religioase, lucrurile s-au desfăşurat foarte bine. Doar acolo unde au fost interdicţii pelerinii sau credincioşii şi-au rezolvat singuri situaţia şi lucrurile nu s-au desfăşurat cum ar fi trebuit. Deci bună organizare, asta trebuie”, adaugă fostul primar general al Capitalei.

Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun faţă în faţă cu „iniţiative online sau televizate”. Recomandările fac parte dintr-un proiect ce va fi publicat miercuri.

Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun” – este invitaţia cuprinsă în proiectul Comisiei Europene, care va fi publicat miercuri, legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători, scrie Corriere della Sera.