Florin Cîţu spune că USR trebuie mai întâi să recunoască „greşeala”, după care se poate merge mai departe. Deocamdată, spune preşedintele PNL, este complicat să iei în serios cuvântul „responsabilitate”, rostit des de USR.

Întrebat, joi, dacă va ajunge PNL să susţină cabinetul pe care urmează să-l propună USR duminică, dacă până atunci nu se ajunge la o înţelegere, Florin Cîţu a răspuns că PNL are o decizie care spune că nu poate fi la guvernare cu partidul care a votat moţiunea de cenzură.

„Să nu trecem foarte uşor peste modul în care am ajuns astăzi aici. Aud foarte mult în spaţiul public cuvântul <responsabilitate> aruncat foarte uşor de la cei care au votat sau au susţinut moţiunea alături de AUR şi PSD, de la cei care acum o lună de zile au luat ministrul sănătăţii, l-au scos din Guvern şi au lăsat România fără ministru într-o perioadă dificilă. Este complicat să iei în serios acest cuvânt <responsabilitate>”, declară Florin Cîţu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Însă, formaţiunile politice sunt de acord că pentru România importantă este stabilitatea şi refacerea coaliţiei, dar, spune Cîţu, „în jurul Partidului Naţional Liberal”: „este soluţia pe care noi o avansăm. Repet, nu aş trece foarte uşor peste modul în care s-a ajuns astăzi aici. Nu poţi să spui că azi eşti responsabil când ai fost iresponsabil acum o săptămână, acum o lună. Dacă vrem să trecem peste acest moment, trebuie să recunoască o greşeală şi putem să mergem mai departe”.