• Guvernul austriac a dorit să reamenajeze clădirea pentru a nu atrage turiști de extremă dreapta, potrivit unei declarații a Ministerului de Interne al Austriei.
  • Va fi un birou pentru cea mai mare organizație pentru drepturile omului din Austria”, potrivit unei declarații a membrului comisiei Hermann Feiner.
  • Proiectul ar trebui să coste 20 de milioane de euro.

Casa copilăriei lui Adolf Hitler va găzdui în curând un centru de formare în domeniul drepturilor omului pentru ofițerii de poliție, a anunțat miercuri Ministerul de Interne din Austria, scrie The Jerusalem Post.

Planurile pentru această facilitate, împreună cu o nouă secție de poliție, sunt în lucru încă din 2019. Locul său de naștere, aflat într-o clădire din Braunau am Inn, Austria, a fost transformat deoarece o comisie de experți interdisciplinară a fost preocupată de atracția mitică a proprietății pentru cercurile extremiste”, potrivit unei declarații făcute de minister.

Istoricul Oliver Rathkolb, profesor la Institutul de Istorie Contemporană al Universității din Viena, a vorbit despre faptul că a dat clădirii un nou scop, confruntându-se în același timp cu trecutul tragic al națiunii, în cadrul unei conferințe de presă. Trebuie să ne confruntăm cu trecutul nostru și să dăm acestui loc încărcat istoric o perspectivă care să confirme viața”, a declarat el. Născut într-o clădire de apartamente în aprilie 1889, Hitler și familia sa au rămas în această casă până când familia sa a plecat când el avea trei ani.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Casa lui Adolf Hitler a fost aproape demolată în 2016

După ce situl a devenit proprietatea guvernului austriac, oficialii au devenit îngrijorați de faptul că neonaziștii și alți simpatizanți ai lui Hitler ar fi putut considera situl ca fiind special pentru alte activități extremiste. După ce au decis să transforme spațiul într-o secție de poliție în 2019, oficialii ministerului au decis că spațiul ar putea servi unui scop și mai mare.

Va fi un birou pentru cea mai mare organizație pentru drepturile omului din Austria – poliția – și va fi, de asemenea, un centru de formare în acest subiect de importanță fundamentală”, potrivit unei declarații a membrului comisiei Hermann Feiner, fost șef al proiectelor de construcții și imobiliare din cadrul Ministerului de Interne.

Proiectul ar trebui să coste 20 de milioane de euro. Se așteaptă ca proiectul să fie finalizat în 2025.

Citește și: