• La mai bine de 140 de ani de când au început lucrările la celebra Sagrada Familia din Barcelona, orașul sărbătorește finalizarea a patru dintre turnurile sale.
  • Proiectată de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, care este îngropat în cripta bisericii, piesa de arhitectură de renume mondial este neterminată.
  • Săptămâna trecută au fost instalate piese sculpturale care simbolizează patru dintre arhangheli: Matei, Ioan, Marcu și Luca.

La mai bine de 140 de ani de când au început lucrările la celebra Sagrada Familia din Barcelona, orașul sărbătorește finalizarea a patru dintre turnurile sale.

Proiectată de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, care este îngropat în cripta bisericii, piesa de arhitectură de renume mondial este neterminată.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Turnurile reprezintă fiecare unul dintre cei patru evangheliști, Matei, Ioan, Marcu și Luca – scriitorii reputați ai evangheliilor care au spus povestea vieții lui Isus.

Acestea vor înconjura turnul central și cel mai înalt dedicat lui Hristos – care este următorul și ultimul turn la care se va lucra.

Săptămâna trecută au fost instalate piese sculpturale care simbolizează patru dintre arhangheli: Matei, un bărbat, și pe Ioan, reprezentat un vulture,  alăturându-se lui Marcu, reprezentat de un leu,  și Luca, fiind simbolizat de un taur.