FOTO-VIDEO. A durat 140 de ani ca biserica Sagrada Familia să fie construită. Cele patru turnuri laterale au fost inaugurate

  • La mai bine de 140 de ani de când au început lucrările la celebra Sagrada Familia din Barcelona, orașul sărbătorește finalizarea a patru dintre turnurile sale.
  • Proiectată de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, care este îngropat în cripta bisericii, piesa de arhitectură de renume mondial este neterminată.
  • Săptămâna trecută au fost instalate piese sculpturale care simbolizează patru dintre arhangheli: Matei, Ioan, Marcu și Luca.

La mai bine de 140 de ani de când au început lucrările la celebra Sagrada Familia din Barcelona, orașul sărbătorește finalizarea a patru dintre turnurile sale.

Proiectată de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, care este îngropat în cripta bisericii, piesa de arhitectură de renume mondial este neterminată.

Turnurile reprezintă fiecare unul dintre cei patru evangheliști, Matei, Ioan, Marcu și Luca – scriitorii reputați ai evangheliilor care au spus povestea vieții lui Isus.

Acestea vor înconjura turnul central și cel mai înalt dedicat lui Hristos – care este următorul și ultimul turn la care se va lucra.

Săptămâna trecută au fost instalate piese sculpturale care simbolizează patru dintre arhangheli: Matei, un bărbat, și pe Ioan, reprezentat un vulture,  alăturându-se lui Marcu, reprezentat de un leu,  și Luca, fiind simbolizat de un taur.