• Un cuplu de fotografi a câștigat zeci de premii la concursuri internaționale
  • Fotografiile lor de nuntă au atras aprecierile multor critici și specialiști
  • Cei doi lucrează în domeniu de mai bine de 12 ani

La fiecare pas, ne-am obișnuit să facem o fotografie. Tehnologia ne ajută să imortalizăm orice moment, așa că treaba fotografilor a devenit din ce în ce mai grea. Trebuie să transforme orice moment în artă.

Daniel şi Ana-Maria Dumbravă sunt un cuplu din Târgovişte. S-au mobilizat, au investit în aparatură, iar acum sunt căutați în toată lumea. Sunt fotografi de eveniment de mai bine de 12 ani. În tot acest timp, au primit peste o sută de premii naționale și internaționale.

Daniel și Ana-Maria Dumbravă: „A început cu o săpunieră, după care şi-a cumpărat un DSLR. Săpuniera înseamnă un aparat foto foarte mic, compact, după care a cheltuit trei salarii de-ale noastre pe un aparat DSLR. Participăm la concursuri de 3-4 ani, cred că mai mult de 4 ani şi în fiecare an suntem în topurile internaţionale.”

Dacă fotografia de nuntă pare simplă, fotografii ne spun că nu este așa. Mulţi o percep ca pe ceva uşor.


Daniel și Ana-Maria Dumbravă: „Te duci la nuntă, apeşi pe un buton şi ai terminat. Însă puţini sunt cei care ştiu să o transforme în artă. Este dusă la un alt nivel cel puţin fotografia de nuntă, cel puţin în România, s-a dezvoltat în ultimii zece ani, foarte mult. Oamenii merg la work-shop-uri, merg la cursuri specializate, la întâlniri despre organizarea evenimentelor, cumpără aparatură foarte scumpă.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Chiar dacă 2020 a fost un an sărac în evenimente, sfârşitul anului le-a adus un cadou soţilor Dumbravă. S-au clasat pe locul 5, în lume, în ierarhia stabilită de „International Society of Professional Wedding Photographers”.