• Artista letonă Lidija Zaneripa se concentrează asupra lucrurilor banale.
  • Artista a conceput o coregrafie pentru execuția solo a unui excavator.
  • Lucrarea video ETC. vine după un proiect în care artista a lucrat cu tăiței.

Vreau să vezi un mod de a face artă, la care nu te-ai gândit. De sâmbătă poți vedea în vitrina galeriei „Celula de Artă” o lucrare a unei artiste din Letonia.

Lidija Zaneripa a conceput o coregrafie pentru un excavator. Ești obișnuit cu zgomotul pe care îl fac pe șantiere. Dar artista îți adresează o întrebare. Dacă un utilaj ar îndeplini o sarcină fără sens, aceast lucru ar putea fi echivalat cu o formă de expresie artistică?

Te întrebi de ce ar fi artă ceva ce pare că poți face și tu pe rețelele de socializare?

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Artista letonă este specializată în răspunsuri la această întrebare, mai ales că în 2020 arta ei avea la bază tăiței instant.

,,Probabil, cel mai interesant lucru, cred eu, este să iei ceva care este mărunt, un lucru oarecare, pentru că, evident, cine s-ar lăuda că mănâncă tăiței instant, o mâncare foarte ieftină, într-un mod care să arate că din punct de vedere vizual țin de estetică și sunt atractivi și că toate astea vin de la niște tăiței care sunt până la urmă ceva tare banal”, spune Lidija.

Lidija Zaneripa este o artistă multimedia din Letonia, care lucrează cu videoclipuri, imagini, sunet experimental și instalație.

Celula de Artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un publicul care nu obișnuiește să participe la vernisaje și astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se crează un dialog liber, direct și nonconformist.