Zeci de capre negre sunt monitorizate de specialiştii Parcului Natural Bucegi. Angajaţii rezervaţiei administrate de Romsilva, ajutaţi de voluntari, fac în fiecare an evaluarea efectivelor de capre negre din aria protejată.

Specialiştii Parcului Natural Bucegi urmăreasc animalele din rezervaţie, le numără şi stabilesc dacă sunt sănătoase. Acţiunea de evaluare a efectivelor de capre negre se petrece de două ori pe an, în primăvară şi spre finalul anului. Angajaţii Romsilva sunt ajutaţi de voluntari şi de experţi de la alte instituţii.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?

Potrivit Romsilva, caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura turmelor fiind schimbată în funcţie de anotimp. De-a lungul anului, caprele se hrănesc cu măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă muşchi sau licheni.

Având musculatura dezvoltată şi copitele despicate, perfect adaptate zonei montane, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor.

Parcul Natural Bucegi este situat în centrul ţării şi are o suprafaţă de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.