• Guvernul te lasă la restaurant, la concerte, la teatru și la cinema
  • Singura problemă este că organizatorii de spectacole încă așteaptă normele de aplicare

Relaxarea de toamna – motiv pentru guvernanti sa te scoata la masa la restaurant, să te trimită la școală, dar…. un motiv la fel de bun pentru Guvern să se dea și în spectacol. Liber la concerte, la teatru și la cinema. Singura problemă e că în sălile de spectaol, cortina a cazut înainte de gong.

Alex Anghel a vrut să-și cumpere bilete și îți explică ce probleme a întâmpinat:

„L-am văzut săptămâna trecută și pe Tom Cruise cum se lăuda că merge la premiera filmului Tennet, înapoi la cinematograf, primul film pe care-l vede în sală, de la începutul pandemiei. Mi-a cam făcut poftă.
Imediat ce am auzit vestea redeschiderii, am intrat și eu ca tot omul pe site-urile de bilete. Să văd la ce pot să merg. La film, la teatru, la concert. La… nimic, ăsta a fost răspunsul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Toți așteaptă încă normele de la Guvern, să vadă ce reguli au de aplicat, odată întors în săli. Teatrele se gândesc să redeschidă pe la jumatea lunii, poate chiar spre finalul ei. Cinematografele, la fel. Optimist, vinerea viitoare, realist, peste două săptămâni.
Ba mai mult, cinematografele din malluri mi-au zis așa: Noi nici n-avem de gând să redeschidem, dacă nu ne lasă să vindem popcorn și suc. De acolo vin banii cu adevărat, nu din bilete, cu atât mai mult acum, cu sala la jumătate din capacitate”.

Ce săli de spectacol s-au mai deschis?

„La noi în oraș, aici, București, capitala țării, nu s-a mai construit un teatru nou, privat, o clădire de teatru de la zero, de cât timp credeți? De 74 de ani.
Regizoarea Chris Simion ne spune asta. Ea vrea să facă în sfârșit un teatru, Grivița 53, din donațiile spectatorilor. Mi se pare incredibil, să nu faci nimic 74 de ani. Timp în care, s-au închis multe, s-au dărâmat multe. Autoritățile au mai renovat din ele, au renovat TNB-ul, frumos, ce-i drept, bravo lor, dar cam atât.

Și câte cinematografe s-au închis în ultimii 30 de ani? Câte localuri, pe unde mai cântau și ei, artiștii ăștia ai noștri?
Cam așa arată, marea redeschidere, mult așteptata redeschidere. Poftim cultură! Și ne punem pofta-n cui”, spune Alex Anghel.