• Industria hotelieră ar putea pierde un miliard de euro până la finalul anului
  • Hotelierii au o listă de solicitări pentru viitorul guvern
  • Printre ele, aceștia cer ca România să fie promovată internațional pentru atragerea turiștilor

Noile restricţii nu te afectează doar pe tine, odată cu carantina parţială, industria hotelieră estimează că până la sfârşitul anului va pierde 1 miliard de euro. Până în acest moment, hotelierii nu au primit ajutorul statului, aşa că aşteptările lor s-au orientat către un eventual viitor guvern. Călin Ilie, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România a pregătit o listă pentru viitorul executiv.

Dacă până în martie 88% dintre hoteluri erau închise, în aprilie 73% funcţionau. Astfel, dacă guvernul nu va lua măsuri, o serie întragă de hoteluri se vor închide.

„Noi vrem cel puţin un buget de 50 de milioane de euro. Asta e vital ca să avem un punct de plecare. Partea de investiţii în infrastructură, depinde de Ministerul Dezvoltării, al Transporturilor. De aceea noi suntem un sector de consecinţă, iar toate investiţiile care aduc atingere turismului trebuie prioritizate. Mă refer la cultură de exemplu, recondiţionarea caselor de patrimoniu. Ne referim la mediu şi la salvarea pădurilor”, spune Călin Ilie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Lista solicitărilor nu se opreşte aici. Hotelierii vor ca România să fie promovată internaţional.

„Să reconsiderăm digitalizarea, pentru a uşura activitatea turiştilor şi operatorilor şi de a debirocratiza acest sector. 06:08 Nu am vrea să renunţăm pt 2021 la voucherele de vacanţă. CUT 06:37 Cred că dacă am folosi taxa de promovare colectată de marile oraşe prin intermediul hotelurilor, dacă am folosi-o în mod eficient pentru promovarea destinaţiilor ar fi un punct foarte bun”, a explicat Călin Ilie.