• Sute de organizații de protecție a copilului cer directorului Facebook, Mark Zuckerberg, să renunțe la ideea lansării unei versiuni de Instagram pentru copiii sub 13 ani.
  • Instagram exploatează teama tinerilor de a nu pierde noutățile și dorința lor de recunoaștere în rândul celor de aceeași vârstă cu ei.
  • Facebook și-a apărat planurile spunând că vrea să îi ajute pe copii să folosească aplicația într-un mod „sigur și adecvat vârstei”.

Într-o scrisoare deschisă, persoane din întreaga lume, interesate de binele copiilor, i-au cerut șefului Facebook, Mark Zuckerberg, să renunțe la planurile sale de dezvoltare a unei versiuni pentru copii a platformei Instagram, scrie Tages-Anzeiger. Aproximativ o sută de grupuri și persoane au semnat petiția.

Instagram exploatează teama tinerilor de a nu pierde noutățile și dorința lor de recunoaștere în rândul celor de aceeași vârstă cu ei, se afirmă în scrisoare.

Accentul pregnant pe care platforma îl pune asupra aspectului, a cultivării imaginii de sine și a comercializării reprezintă o provocare pentru universul intim și binele adolescenților”, au declarat semnatarii.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Ca și compania-mamă, Facebook, aplicația Instagram permite în prezent accesul la platforma sa doar utilizatorilor cu vârsta peste 13 ani. Grupul Facebook examinează în prezent posibilitatea introducerii unei versiuni pentru copii și preadolescenți, extinzând accesul aplicației la utilizatori cu vârsta sub 13 ani.

Intervievat de agenția de știri AFP, Facebook și-a apărat planurile. „Realitatea este că copiii sunt online”, a spus purtătoarea de cuvânt a companiei, Stephanie Otway. „Vor să se conecteze cu familia și cu prietenii lor, să se distreze și să învețe și vrem să îi ajutăm să facă acest lucru într-o manieră sigură și adecvată vârstei”.