• Premiul Național de Carte din Statele Unite i-a fost atribuit lui Charles Yu
  • Cartea sa descrie viața unui actor asitic căruia îi sunt atribuite roluri secundare
  • Yu este scenarist și a contribuit la serialul HBO „Westworld”

Cherles Yu, autor și scenarist a câștigat Premiul Național de Carte din Statele Unite la categoria ficțiune. Cartea sa, „Interior Chinatown” este o satiră la adresa stereotipurilor și a rasismului de la Hollywood, transmite CNN.

Nuvela, publicată în ianuarie de editura Pantheon Books, urmărește viața unui actor asiatic, blocat între rolurile secundare. Acestuia i se oferă roluri de bărbat asiatic sau tipul de la livrare, însă el speră să primească un rol de maestru în artele marțiale.

Ceremonia de decernare a premiului a avut loc online, iar juriul a lăudat cartea, scrisă sub forma unui scenariu de film, numind-o „o muncă deosebit de imaginativă”. „Pe alocuri amuzantă și de-a dreptul sfâșietoare, cartea lui Cherles Yu este o creație strălucitoare, curajoasă și cu siguranță i-a lăsat pe toți uimiți”, a comentat juriul.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Yu a fost vizibil uimit, fiind neîncrezător în șansele sale: „Nu am pregătit nimic pentru acest moment, ceea ce ar putea să vă indice despre cât de ireal mi se pare”.

Autorul „Interior Chinatown” a mai scris o nuvelă SF, „Cum să trăiești în siguranță în universul SF” și alte două colecții de povestiri scurte. Și pe serialul HBO „Westworld” și-a pus amprenta, scriind mai multe scenarii.