• Constantin Preda: Văd că s-a schimbat atitutudinea clasei politice față de Biserică, cel puțin anul acesta. Anul trecut au încercat, sau cel puțin aceasta a fost părerea multor credincioși și chiar a clerului, că Biserica a fost scoasă vinovată pentru diferite probleme pe care nu le rezolvau cei din clasa politică sau pentru bâjbâielile lor.
  • Constantin Preda: Postul, asceza este o disciplinare a biologicului din tine. Avem un post de 40 de zile, lung, cu anumite dezlegări. Sigur, nu toți reușesc. Că sunt bătrâni, că sunt bolnavi, femei gravide. Biserica este foarte atentă. Ea propune postul tuturor. Postul e mama sănătății, pentru cine poate. Asceza este un exercițiu.
  • Constantin Preda: Era un plan al lui Dumnezeu și potrivit acestuia toate acestea trebuia să se împlinească: venirea lui Iisus pe lume, Dumnezeu care se întrupează ca om și devine asemenea nouă, își asumă condiția umană, era un plan de răscumpărare a omului (…) Ioan nu prezintă dimensiunea tragică a evenimentelor. Iisus este suveran, el știe toate ce se întâmplă.

Sâmbătă, 1 mai, părintele Constantin Preda, prof.univ.dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, intră sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cum a trecut Biserica prin Pandemie? Cum se făcea în România socialistă selecția pentru admiterea la Seminarul Teologic ? Pe cine a întâlnit în Armată și cum a trăit evenimentele din decembrie 89? De ce există diferențe între Biblii? Care dintre Apostoli l-au cunoscut direct pe Iisus? Ce spune despre intrarea în Ierusalim și procesul lui Iisus? Care este semnificația venirii lui Iisus pe lume?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA