• 8 mai a devenit Ziua Națională a Egalității de Șanse între femei și bărbați.
  • Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Naţională a Egalităţii de Șanse.
  • Iohannis a spus că, de Ziua Naţională a egalităţii de şanse, încurajează susţinerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică şi economie.

Klaus Iohannis, președintele României, susține, într-un mesaj transmis de Ziua Naţională a Egalităţii de Șanse, că violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea trebuie combătute cu toate forţele şi că încurajează susţinerea femeilor în procesul decizional, în societate, politică şi economie.

Șeful statului a adăugat că, de Ziua Naţională a Egalităţii de Șanse, încurajează susţinerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică şi economie.

„Deși mai sunt încă multe lucruri de îmbunătățit, sunt convins că România va continua să facă eforturi susținute pentru a reduce inechitățile existente. Ziua Națională a egalității de șanse este un bun prilej de a conștientiza o dată în plus că femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri și prejudecăți legate de carieră și rolul în familie, tendințe negative care s-au accentuat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19. Violența împotriva femeilor, inegalitatea de gen și discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forțele”, afirmă Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Începând din 2015, 8 mai a devenit Ziua Națională a Egalității de Șanse între femei și bărbați. Se marchează, în acest mod simbolic, ‎importanța acestei problematici pentru societatea românească în ansamblul ei.

Eforturile pentru promovarea egalității de șanse și de gen, ce au debutat în România la începutul anilor ’90, trebuie, prin urmare, intensificate, pentru rezolvarea unor probleme încă existente: egalitate pe piața muncii, protecția femeilor victime ale violenței de gen, combaterea stereotipurilor de gen tradiționale și patriarhale, ce încă domină societatea românească, potrivit oamr.ro.