• Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a lansat într-o pledoarie împotriva vaccinării anti-COVID, într-o emisiune la Radio Dobrogea.
  • IPS Teodosie susține că vaccinul „nu este asumat de nimeni și sunt atâtea urmări negative”.
  • Prelatul îi îndeamnă pe oameni „să se adreseze în masă justiției” privind „restrângerea unor drepturi pentru cei nevaccinați” și a făcut un „apel la juriști să se mobilizeze și să îi apere”.

IPS Teodosie și-a început pledoaria cu un apel către juriști să îi apere pe oameni, pe care i-a îndemnat să se adreseze în masă justiției.

Așa este. Eu cred și trebuie să fac un apel la juriști să se mobilizeze. Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul și au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Și sunt atâtea urmări negative. Deci acești oameni ar trebui, credincioșii noștri, să se adreseze în masă justiției. Au fost atâtea sentințe care au arătat că este fără temei constituțional această interdicție a nevaccinaților. Am citit clar că Uniunea Europeană a anunțat că vaccinul va înceta. De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă provaccin și a obligativității vaccinului?”, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

IPS Teodosie a contestat restricțiile impuse de autorități de la începutul pandemiei. El a contestat inclusiv în instanță restricțiile privind organizarea pelerinajelor, fiind apărat de Diana Șoșoacă.

Arhiepiscopul Tomisului a susținut că nu se vaccinează împotriva COVID-19 pentru că are alergii și că, oricum, nu ar avea motiv pentru că nu se îmbolnăveşte.

Nu este obligatoriu şi mai ales că este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”, declara IPS Teodosie în luna aprilie.