• Londra este lideră în Europa la capitolul artă, cu 261 de galerii pentru entuziaști; 1.100 artiști descriu orașul ca fiind „acasă”.
  • Amsterdam găzduiește anual cinci festivaluri de artă.
  • Tate Modern, din capitala Britanică, este cea mai vizitată galerie din lume.

Europa găzduiește unele dintre cele mai cunoscute nume din istoria artei, de la Rembrant până la Gaudi.  Cei de la PosterXXL au realizat o listă ce conține top 10 orașe din Uniunea Europeană pe care trebuie să le vizitezi dacă iubești arta.

În fruntea topului se situează Londra. Capitala britanică are cele mai multe galerii de artă din Europa (261), cât și cel mai mare număr de artiști care descriu orașul ca fiind „acasă”. Colecțiile de artă ale orașului includ galeria de artă modernă Tate Modern, aceasta fiind cea mai vizitată galerie de artă din lume alături de Galeria Națională a Portretului.

Amsterdam se află pe locul doi. Orașul găzduiește cinci școli de artă și cinci festivaluri destinate entuziaștilor, mai mult decât oricare alt oraș european. Spre exemplu, festivalul „No Art”, organizat în Amsterdam, oferă o serie de spectacole neconvenționale, iar „This Art Fair” prezintă lucrările a peste 100 de artiști.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

Pe locul trei se află Roma, care este casa a peste 300 de artiști la momentul actual. Orașul are șase școli de artă, precum Accademia delle arti Roma și Universitatea de Arte Frumoase din Roma. Italia este în sine cunoscută pentru celebrii săi artiști renașcentiști, precum Leonardo Da Vinci, Michelangelo și Bernini.

Oslo are, de asemenea, scoruri bune în această categorie, cu școli notabile precum Academia Națională de Arte din Oslo sau Școala de Arhitectură și Design. Orașele vorbitoare de limbă germană domină astfel scena festivalurilor de artă, deoarece Berlinul este un centru cultural ce reprezintă un punct de convergență între Occident și Orient.

Topul complet al orașelor din UE destinate iubitorilor de artă

  1. Londra
  2. Amsterdam
  3. Roma
  4. Edinburgh
  5. Oslo
  6. Berlin
  7. Milano
  8. Helsinki
  9. Lyon
  10. Paris