• Primul spectacol post-COVID, al Teatrului Naţional din București, a avut loc vineri seară
  • „Jurnal de România” a fost spectacolul jucat pe scena mare a teatrului
  • Din distribuţia piesei au făcut parte actori precum Ion Caramitru sau Oana Pellea
  • Sălile de spectacol funcţionează la capacitatea de 30%

S-a ridicat cortina la Teatrul Naţional! Aseară s-a jucat piesa „Jurnal de România”. Actorilor le-a lipsit sentimentul publicului în sală.

„Dorul de scenă, dorul de scândură şi dorul de a fi împreună din nou în sală. Manifestările artistice online nu vor echivala niciodată şi nu o să înlocuiască teatrul viu. Dar este o formă valabilă şi mie mi-a plăcut să mă reinventez aşa puţin”, a spus Oana Pellea.

Publicul a fost receptiv la redeschiderea teatrelor şi se arată încrezător că locul va fi sigur în ciuda răspândirii virusului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„S-au epuizat biletele cu o viteză cosmică. Asta înseamnă că şi dacă eram cu 50% şi dacă eram în condiţii normale, lumea venea la teatru”, crede și Ion Caramitru, directorul Teatrului Național.

„Este extraordinar, cred că mi-am dorit acest lucru de anul trecut din aprilie. Momentan nu îmi este teama, m-am obişnuit să am grijă şi să mă protejez”, a spus Mirela, care a văzut spectacolul.

Din distribuţia spectacolului „Jurnal de România” au făcut parte nume mari precum Ion Caramitru, Oana Pellea , Florentina Ţilea sau Daniel Badale.

„Nu există bucurie mai mare pentru un actor ca atunci când vezi o sală plină şi când vezi oameni care vin de 5-6-7 ori la acelaşi spectacol”, crede actorul Daniel Badale.